SUKOB U ZAGREBU

Sudac Ustavnog suda vodom zalijevao susjede, kaže da je bilo u samoobrani

Foto: Dnevnik.hr

Sudac Ustavnog suda, Andrej Abramović našao se u središtu incidenta koji se prije par dana dogodio u centru Zagreba. Naime, sudac je, uzeo crijevo za zalijevanje te ga usmjerio prema susjedima, vidi se na snimci. On tvrdi da se radilo o samoobrani.

“Sram vas može biti. Vi ne znate ništa o pristojnosti”, govori mu polivena žena.

Kako piše Dnevnik.hr, ovo je već treći put da je došlo do sukoba. Bilo je to u srijedu navečer. Tada se desetak mladih poslije radnog vremena okupilo u dvorištu koje graniči s dvorištem suca Abramovića.

“Možete si zamisliti crijevo za vodu koje je direktno upereno vama u lice? Ne možete disati, gledati, ništa”, govori Tamara za Novu TV, prenosi Index.

VIDEO DANA:

“Prišli su ogradi i vrijeđali me”

Abramović kaže da ih je upozorio da će zalijevati vrt.

“Oni ne da se nisu maknuli, nego su grupno prišli ogradi i vrijeđali me, čak i gađali blatom, sve upornošću seoske budale koja draži vezanog psa. Zalio sam i njih u samoobrani. Nabacivanje blatom i vrijeđanje predstavljaju kazneno djelo uvrede, a pravo na nužnu obranu jamči mi čl. 21. Kaznenog zakona”, komentirao je Abramović.

“Pokušavajući mu izmaknuti crijevo iz ruke da ga zaustavim, gospodin diže desnu ruku i moj potiljak glave pokušava nabiti o ogradu”, tvrdi dalje Tamara, a na pitanje jesu li i oni njega gađali odgovara da jesu.

Abramović tvrdi da ih je ranije upozoravao da ne koriste dvorište na način predviđen kućnim redom. “Kućni red sam im ranije osobno uručio, onakav kakav visi na ulazu svake višestambene zagrebačke zgrade. Pokušali su me gađati njime”, odgovara sudac.

Na kraju je intervenirala i policija, podnesene su prekršajne prijave, a u tijeku je i kriminalističko istraživanje.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari