ŠUMOVI U KANALU: Milanović u stalnom kontaktu s Cerarom, a susjedi tvrde – imamo problema s Hrvatskom

Premijer Zoran Milanović odbacio je izjavu slovenske ministrice unutarnjih poslova da Hrvatska ne komunicira sa Slovenijom te da se ne pridržava pravila EU.

– Čuo sam se s njihovim premijerom danas dva puta, jučer pet puta, tako da ne znam da li gospođa možda ne razgovara sa svojim premijerom. Ja se s Cerarom čujem svaki dan, jutros u pola osam smo se čuli, dakle itekako komuniciramo – kazao je Milanović dodavši da je Slovenija organizirana država te da je između dviju država sve ranije dogovoreno.

I slovenski ministar vanjskih poslova Karl Erjavec izjavio je da imaju problema zbog Hrvatske koja ne poštuje dogovore o broju migranata koje šalje prema Sloveniji, zbog čega je najavio donošenje određenih mjera, o kojima će se više znati nakon popodnevnog sastanka užeg kabineta slobenskog premijera Mire Cerara.

Ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić iz Opatovca je danas poručio kako Hrvatska nema drugog izbora nego izbjeglice i migrante upućivati prema schengenskoj granici odnosno Sloveniji. Izbjeglice i migranti se prevoze prema Sloveniji, potvrdio je Ostojić odbivši tvrdnje da Hrvatska nema kontrolu nad migranstkom krizom.

– Čak i noćašnja situacija je riješena. Ponuđen je ljudima azil – rekao je Ostojić te dodao jda je šest autobusa koji su odbijeni na Macelju prebačeno na granični prijelaz Lupinjak. Isti je broj autobusa preko Bukovja ušlo u Sloveniju.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari