ŠUMOVI U KANALU: Ostojić tvrdi – vojni objekti na jugu uređuju se za smještaj policije kako izbjeglice ne bi krenule tom rutom

Tek što je prije koji dan ministar unutarnjih poslova i potpredsjednik Vlade Ranko Ostojić kazao kako su u tijeku radovi na Prevlaci, danas je nagađanja oko mogućeg prihvata izbjeglica na jugu Hrvatske presjekao premijer Milanović rekavši kako ondje nema niti će biti prihvatnog centra, nazvavši takve priče podvalama onih koji šire paniku.

Pripremni radovi na prihvatnom centru za izbjeglice na Prevlaci rađeni su po nalogu ravnatelja Državne uprave za zaštitu i spašavanje (DUZS) Jadrana Perinića, mi nismo ušli u taj projekt samoinicijativno, riječi su glasnogovornika Stožera za zaštitu i spašavanje Dubrovačko-neretvanske županije Gorana Cvjetinovića koji je regirao na izjave premijera Milanovića. Cvjetinović je, prenosi HRT, istaknuo kako ne može shvatiti premijera koji je ustvrdio kako su priče o ulasku migranata u dubrovačko primorje podvala onih koji šire paniku pred izbore priželjkujući da se to dogodi, kada je nalog za mobilizaciju i radove stigao od DUZS-a. Naglasio je da je do radova došlo nakon sastanka povodom mogućeg prolaska izbjeglica kroz Dubrovačko-neretvansku županiju na inicijativu PU dubrovačko-neretvanske, nakon čega je održan sastanak Stožera.

Dan nakon održanih sastanaka došao je Jadran Perinić i s predstavnicima nadležnih institucija obišao Prevlaku, a potom je uslijedio nalog DUZS-a i radovi su počeli prošli petak, potvrdio je Cvjetinović. Angažirano je približno 150 radnika.

Danas se pak dogodio nevjerojatan obrat, ministar Ostojić je objasnio kako je on bio inicijator radova na Prevlaci, ali iz sasvim drugog razloga. Vojni objekti na Prevlaci uređuju se za smještaj policijskih snaga, upravo kako izbjeglice i migranti ne bi krenuli tom južnom rutom, kazao je Ostojić.

Namjera je, objasnio je, obraniti južnu granicu i zapriječiti otvaranje “dvije fronte” pa će izbjelgice koje s juga pokušaju ući u Hrvatsku biti vraćene odakle su došle.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari