PRVI U SERIJI: Uljanik ugovorio gradnju sofisticiranog broda, plovećeg hotela za prijevoz žive stoke

Danas je u pulskom brodogradilištu “Uljanik” potpisan ugovor s čelnim ljudima kompanije Livestock Transport & Trading Co. K. S. C. iz Kuvajta za gradnju plovećeg hotela za životinje.

Riječ je o o sofisticiranom brodu za prijevoz žive stoke, kojim će se moći odjednom prevoziti 80 tisuća ovaca, odnosno 10 tisuća goveda i 23 tisuće ovaca.

Brod dužine 180 metara i s čak 28 tisuća četvornih metara teretnog prostor moći će ploviti brzinom od gotovo 20 čvorova. Ovaj stopostotni Uljanikov proizvod plovit će na ruti između Australije i Perzijskog zaljeva. Ugovoreni brod, najveći i najbrži u floti ove kuvajtske kompanije biti će pravi ploveći hotel jer će se posebna pažnja posvetiti sigurnosti životinja. Stoka mora živa doći do cilja, da se pritom ne ozlijedi ili zarazi, inzistirao je naručitelj.

Izvršni direktor u kuvajtskoj kompaniji Osama Bodai je kazao da bi ovaj brod trebao biti tek prvi u seriji, što je najava moguće daljnje suradnje s pulskim brodogradilištem. Primopredaja broda dogovorena je za srpnj 2017. godine.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari