NIJE IM BILO LAKO

Suzdržavali se da ne puknu od smijeha! Reakcija hrvatskih IT-jevaca u Otvorenom postala hit na Facebooku

Foto: Bug.hr

Simpatične reakcije uspješnih hrvatskih IT-jevaca na ekspoze predstojnika Ureda predsjednika Vlade Zvonimira Frke Petešića u sinoćnjoj emisiji Otvoreno postale su hit na društvenim mrežama.

Pri kraju emisije Frka Petešić je iznio svoju viziju što bi Hrvatska trebala učiniti kako bi ojačala IT sektor, a tijekom izlaganja su Alan Sumina Tomislav Car bili na rubu da prasnu u smijeh, prenosi Jutarnji list.

– Čini mi se da u hrvatskom obrazovnom sustavu moramo poticati algoritamsko razmišljanje, a ne rješavanje jednostavnih zadataka. Ono što je važno razumjeti, jest da je, za razliku od engleskog jezika ili povijesti, matematika horizontalna disciplina koju učite ne zato što ćete svakog dana računati druge korijene, logaritme ili sinuse, nego zato što vam daje metodu svih medota i preciznost u izvršavanju svih zadaća koju ćete raditi u bilo kojoj djelatnosti i s nultom tolerancijom za grešku, govorio je predstojnik Ureda premijera, a redatelj je već tada primijetio ‘meškoljenje’ IT-jevaca.

– Ako napišete dvije kartice teksta, nanizat ćete 2000 znakova i ako napravite 10 pravopisnih grešaka i isto toliko gramatičkih, malo tko će uočiti greške. Ali ako imate račun od 2000 znakova i ako je račun točan, znači da ste nanizali 2000 znakova bez greške. Upravo zato one zemlje koje su najjače u matematici mogu razvijati visoko tehnološke proizvode, ustvrdio je Frka Petešić.

Potom je preciznost u razvijanju tehnoloških proizvoda usporedio sa začinom za juhu nakon čega su Sumina i Car gotovo prasnuli u smijeh.

– Vi ako razvijate začin za juhu i pogriješite za jedan promil, to se ne može osjetiti. No, ako pogriješite za jedan promil u razvoju hard diska, on se neće kretati sporije za jedan promil, nego se neće ni pokrenuti. Kako biste mogli svladati kompleksne sustave, morate razvijati društvo koje ima nultu toleranciju prema grešci, zaključio je Frka Petešić.

Kako Jutarnji neslužbeno doznaje, informatičari su predstojnika Ureda premijera pozvali na piće koje je on vrlo rado i prihvatio.

https://www.facebook.com/bugonline/videos/1828263627329355

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views