VRAĆA SE KORONA?

Sve više pozitivnih i u Puli: ‘Očekujemo veći broj zaraženih…’ U mjesec dana poduplao se broj slučajeva korone u Hrvatskoj

Foto: Riportal/ Hrvoje Skočić

U Nastavnom zavodu za javno zdravstvo Istarske županije navode da je karakteristično da tijekom kolovoza poraste broj zaraženih zbog raznih događanja i manifestacija u kojima se istodobno okuplja veliki broj posjetitelja što pogoduje širenju virusa

U Istarskoj županiji od početka kolovoza primjetan je trend povećanja broja zaraženih koronavirusom, a tijekom ljetnih mjeseci bilježi se od jedne do četiri hospitalizirane osobe dnevno, doznaje se u srijedu u pulskoj Općoj bolnici.

Prema posljednjim informacijama iz najveće istarske zdravstvene ustanove u posljednjih petnaest dana u pulskoj bolnici od ukupno testiranih pacijenata njih oko 20 posto je pozitivnih, a prije dva dana četiri su hospitalizirana pacijenta – od čega dva na COVID odjelu, jedan u respiracijskom centru i jedan na kirurgiji.

“Simptom su uglavnom identični kao i prethodnih godina, ali u blažoj formi – loše opće stanje, bol u mišićima, glavobolja te febrilitet uz respiratorne smetnje”, izvijestila je ravnateljica Opće bolnice Pula dr. Irena Hrstić.

Pacijent koji se nalazi u respiracijskom centru je u trećoj životnoj dobi s ozbiljnim komorbiditetom, dodala je.

Iz bolnice potvrđuju kako tijekom jesenskih i zimskih mjeseci očekuju veći broj zaraženih jer će biti više boravka u zatvorenom prostoru, školama i vrtićima.

U Nastavnom zavodu za javno zdravstvo Istarske županije navode da je karakteristično da tijekom kolovoza poraste broj zaraženih zbog raznih događanja i manifestacija u kojima se istodobno okuplja veliki broj posjetitelja što pogoduje širenju virusa.

“Od početka ljeta na tjednoj razini u Istri bio je izrazito mali broj PCR potvrđenih pozitivnih osoba koji se kretao od jedne do šest osoba, dok primjerice u ovom trenutku na tjednoj razini imamo prosječno dvadesetak i više PCR potvrđenih pozitivnih osoba”, izvijestili su iz Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Istarske županije.

Dodajmo da je jučer na stranicama Koronavirus.hr zabilježeno 168 novih slučajeva zaraze u posljednjih tjedan dana.

Broj aktivnih slučajeva je trenutno 302, a u posljednjih sedam dana preminulo je devet osoba.

Tako je u mjesec dana to veliki porast s obzirom na to da smo 8. kolovoza u Hrvatskoj imali ukupno 160 zaraženih dok je sada već 302 zaražena, piše Danas.hr.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari