MNOGI SU IZNENAĐENI

Svi cijepljeni, a zaraženi! Korona ušla u istarski Dom za starije; Pozitivno čak 19 korisnika!

Foto: Glas Istre

Iako su se cijepili dva puta Pfizerom, prvom dozom 28. prosinca a drugom 18. siječnja, 19 korisnika Doma za starije u Raši pozitivno je na koronavirus.

Počelo je tako što je jedan od radnika bio pozitivan, pa su testirani svi koji bili u kontaktu s njim. Sanja Dobrić Bedrina, ravnateljica Doma u kojem je od 61 korisnika 59 cijepljeno,  kaže:

– To nas je malo iznenadilo s obzirom na status cijepljenih korisnika te da su primili dvije doze, a sada su pozitivni. Bez simptoma su i bez temperature. Dobrog su općeg stanja a oni prvi koji su ušli u samoizolaciju trebali bi izaći ovaj tjedan. U kontaktu smo s epidemilozima i postupamo prema njihovim uputama, pozitivni su izolirani, a 15 njihovih kontakata koji su bili s njima u sobi nalazi se u samoizolaciji. Sada korisnike testiramo jednom tjedno, kontakte zaraženih svaka tri dana, a mi, radnici, testiramo se svaka dva dana. Od dvadeset i osam zaposlenih petero je preboljelo koronu, a 18 je cijepljeno, kaže Dobrić Bedrina.

Nešto slično jučer se dogodilo u pulskom Domu Alfredo Štiglić, gdje je više korisnika također zaraženo koronom, ali također nemaju nikakve simptome jer su cijepljeni, piše Glas Istre.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari