ZBOGOM, LEGENDO

Video | Svi Ćirini sinovi na sprovodu: Koga je psovao, a tko ga je pogodio loptom? Ovo su priče o legendarnom treneru…

Mnogi koji su se danas na Mirogoju oprostili od Miroslava Ćire Blaževića prisjetili su se dogodovština i anegdota s legendarnim trenerom svih trenara.

Otišao je Ćiro – otac, trener, gentlemen, zabavljač. Jedini koji je istovremeno psovao i grlio, onaj kojeg smo zaustavljali na cesti znajući da će za svakog od nas uvijek naći vremena. Otišao je onaj koji ljude nije dijelio bitne i nebitne.

“To je njegova najjača strana bila i to smo mi vidjeli 100 puta. To je i Boban vidio, Bokšić, Šuker ili blagajnica u Konzuma ili Keruma. Bilo to 5 minuta ili pola sata, samo ta osoba postoji za njega i to je strašno!”, rekao je Slaven Bilić.

Davao je na važnosti svakom sugovorniku, govori nam Pavo koji je Ćiru upoznao prije 55 godina kao redar na Maksimiru.

“Kad god bi prolazio on kroz naša vrata, dečki moji držite s reda, bit će naša pobjeda! Uvijek je imao vremena? Uvijek je imao vremena za našalit se, ta njegova šala će se meni više puta u snu pojaviti”, kazao nam je Pavo Kladarić.

Na one koje je volio, Ćiro nikada nije dao.

“Meni je najduhovitija anegdota s Olićem, na treningu kada ga je loptom pogodio u glavu, a jako je volio Olića, i onda je pitao, tko je pucao loptu? A oni su rekli Olić! A on kaže, a tko mu je dodao? Znao je zaštititi ljude koje volio”, ispričao je Enis Bešlagić.

“Pred jednu utakmicu.. On je na tablu napisao ekipu koja će igrati, ono ja jam vidio ja igram naprijed i ok, tu sam. Nisam ni primijetio da fali jedan igrač, on je stavio 10 igrača ne 11. Kako nije igrao Edin Mujčin, on je digao ruku i rekao šta je Edo? Pa stavili ste 10! Pa kaže, evo vidite, kažu da su Bosanci glupi, nisu, oni su najpametniji. Ti si sine jedini vidio, nitko nije primijetio”, ispričao je Ivica Olić.

Znao se šaliti na tuđi, ali što je puno rjeđe kod poznatih osoba, i na vlastiti račun.
“Sjećam se jednom sam ga nazvao, on me gledao u emisiji u sridu. Onda sam ja nešto, bila je nekakva tema gdje smo mi komičari iz publike uletavali. I onda sam ja rekao „ Taj problem treba riješiti kako sam ja rekao svojim sinovima – razbite Švabe ko ja ovaj Rolex“ i to se njemu iznimno svidjelo i kad sam ga nazvao je rekao uh što si to briljantno izveo”, prisjetio se komičar Denis Bašić

“Mogao si mu priči u svaka doba, nikad te nije ignorirao, nikad nije neke rampe postavljao među ljudima, jednostavno je bio čovjek za malu raju”, rekao je Tofko Dedić Toti.

Pa je kao i sva raja volio društvo, život, kocku i žene..

“Šalili bi se, najviše bi pričali o ženama, o čemu bi se Ćiro najviše šalio nego o ženama”, kazao je Ljubo Ćesić Rojs.

“Ja sam ga prvi put vidio u kladionici na 17. katu kada je igrao rulet i onda je maksimalno izgubio 100 maraka, ništa više. Samo sa 100 maraka”, kazao je Mladen Fistrić.

Znao je Ćiro biti i tvrdoglav. S onima koje je najviše volio znao se i gadno posvađati…

” Ja i on smo ratovali puno, ali smo ratovali kao otac i sin . I sad se sjećam jednog detalja kad sam mu bio da tako kažem odbrusio nekoliko puta i onda mi je rekao „Platit ćeš mi Mlinariću“. Ja kažem, nećeš platiti, on veli platit ćeš! Naravno nije me vodio na turneju u srednju Ameriku, to je bila kazna i uopće se ne ljutim jer on da tada me vodio bi izgubio autoritet znanja, osobe.. na današnji dan ja tog čovjeka toliko volim i obožavam da mu opraštam sve”, kazao je bivši nogometaš Marko Mlinarić.

Puno je anegdota, evo jedne iz 90-ih, u ovo doba maškara.

U maškarama smo znali dobiti slatkiše, 5, 10, najviše 20 kuna. Jedan dan pokucali smo i Ćiri na vrata, a on nam je dao je 100 kuna. Kao djeca bili smo potpuno oduševljeni, prvi puta smo vidjeli tu novčanicu pa smo drugi dan smislili pakleni plan. Obukli smo nove maske, došli ponovno Ćiri na vrata , pozvonili i ponovno nam je dao 100 kuna. Mi smo mislili da smo ga nadmudrili, zadovoljno smo krenuli niz stepenice, i on nam je samo smiješeći se dobacio – sljedeći put obucite i nove, druge tenisice

Tisuće je priča o Ćiri, ali jedna je zajednička svima…
“On je sve ljude volio, to je važno, on je baš volio ljude”, kazala je sestra Vinka.

I ono što je još važnije, ljudi su voljeli njega, prenosi Danas.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari