SIMBOL ROCK SCENE

Svi su ga znali kao Akija, ali rijetki znaju pravo ime legendarnog pjevača Parnog valjka

Foto: Pixsell

Kada kažete Aki Rahimovski, svi znaju o kome je riječ. Ali malo tko zna kako mu je bilo pravo ime

Aki Rahimovski desetljećima je bio jedan od najvoljenijih vokala rock scene bivše Jugoslavije. Javnost ga je upoznala još kao mladića i proslavio se kao član više bendova prije nego što je osnovao Parni Valjak, piše Net.hr.

Aki Rahimovski bio je simbol Parnog Valjka, a mnogi nisu znali kako mu je glasilo pravo ime. Pjevač koji nas je iznenada napustio u 67. godini zvao se Aleksandar. Pjevač je u prošlu suotu umro u Novom Mestu, a sahranjen je u četvrtak na zagrebačkom Mirogoju. U petak je za njega održana komemoracija u Maloj dvorani Vatroslava Lisinskog.

VIDEO DANA:

Rođen je u Nišu kao Aleksandar

Rođen je u Nišu 5.6.1955. godine. Djetinjstvo i mladost proveo je u Skoplju, a sa sedam godina je krenuo u glazbenu školu jer mu je otac bio profesor glazbe. Aki je svoj glazbeni zanat učio na klaviru.

Bio je član nekoliko grupa – Vakuum, Krvna braća i Grupa Torr s kojom je nastupio na festivalu u Zagrebu 1975. godine. Te godine upoznao je gitarista Huseina Hasanefendića Husa i Juricu Pađena. U suradnji s menadžerom Vladimirom Mihaljekom Mihom iste godine osnivaju prvu postavu Parnog valjka. Kao sastav objavili su 16 studijskih albuma, 14 singlova, 5 uživo albuma, 4 kompilacije i 2 koncerta DVD-a.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari