HIT DESTINACIJA

Video | Svi za Novu žele u Gorski Kotar. I sve je već rezervirano. Najviše se traže vile s bazenima

Sve je spremno za prvu proslavu Nove godine u Hrvatskoj – u rasprodanim Fužinama. Gorski Kotar kao hit atrakcija već sada vrvi turistima. Smještaj košta od nekoliko stotina kuna do nekoliko stotina eura. Najveća je potražnja za vilama s bazenima i jacuzzijima

Čak i u zimama bez snijega, Gorski kotar ima magičnu privlačnost. Čini se da baš svi ovdje žele dočekati Novu godinu. Na koja god vrata da smo pokucali odgovor je isti. Mjesta više nema.

“Novogodišnji termin je popunjen još nekoliko mjeseci unaprijed, gosti nam dolaze sutra, ostaju do drugog siječnja. Nešto još slobodnih termina ima u prvom mjesecu, vjerujem da će se i to uskoro popuniti”, kazala je Alenka Kauzlarić, vlasnica kuće za odmor u Fužinama.

Dolazi sve više stranaca, a ono na što smo mi navikli i možda nam se čini običnim, oni gledaju drugim očima.

‘Jako lijepo i opuštajuće’

“Bili smo impresionirani dok smo se vozili automobilom, jako je lijepo. Prošetali smo uz jezero i uživali smo u predivnoj hrani jedne od konoba. Bilo bi lijepo da je snijeg, ali nismo došli skijati. Predivno je za planinarenje, što nismo učinili, ali mogu zamisliti da je jako lijepo i opuštajuće”, kazao je Jan Reicher iz Njemačke.

Smještaj košta od nekoliko stotina kuna do nekoliko stotina eura. Ovisno je li riječ o apartmanima ili luksuznim vilama. A te luksuzne vile na meti su i kupaca. Cijene po kvadratu, za one najelitnije, dosežu i dvije tisuće eura. Fužine su među traženijim lokacijama. U novogodišnjim danima, jedan od razloga je tradicionalni ispraćaj Stare godine u podne. Ovdje će se okupiti preko deset tisuća ljudi.

‘Sve nam je popunjeno’

Jasmina Tome, vlasnica kuća za odmor u Staroj Sušici ima dvije kuće za odmor, još dvije se grade.

“Popunjeni smo cijele godine, imali smo prošle godine preko 230 dana popunjeno, zima nam je puna do kraja drugog mjeseca, potpuno, već popunjavamo i treći i četvrti mjesec”, kazala je Jasmina te dodala kako gosti prvenstveno kad dođu u Gorski kotar traže prirodu,

“Dođu se odmoriti na jedan drugi način, u našim kućama imaju neke dodatne sadržaje kao što su sauna, hidromasažni bazen”, ističe Jasmina.

Ovih su dana tu pretežno domaći gosti, a planovi su različiti.

“Kao prvo dobar ručak, a druga stvar prošetati se, vidjeti nešto. Činjenica je da je to sat vremena od Zagreba, dva sata od Pule, dakle, idealno mjesto za provesti vikend, šetnju i to je definitivno razlog”, kaže nam Kristina Križanić iz Zagreba

Gorski kotar ima ukupno 3700 kreveta. Pretijesno za sve koji se u njih žele ugurati. Ali novogodišnja će se noć uglavnom dočekati na nogama, prenosi danas.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari