EGZEKUCIJA

Svjedoci tvde: ‘Rusi su likvidirali gradonačelnicu sa suprugom i sinom. Bacili su ih u jamu’

Twitter

Ranije je bilo prijavljeno da su gradonačelnicu i njezinu obitelj Rusi oteli 23. ožujka i odveli u nepoznatom smjeru

Gradonačelnica Motižina Olha Sukenko gradića koji se nalazi 50 kilometara od Kijeva, ubijena je u klasičnoj egzekuciji, zajedno za suprugom i sinom, rekao je jedna od stanovnika tog grada za Associated Press.

Olha Sukenko i njena obitelj streljani su i bačeni u jamu u šumi iza tri kuće u kojima su spavali ruski vojnici. Četvrto tijelo još nije identificirano. Bilo je prijavljeno da su gradonačelnicu i njezinu obitelj Rusi oteli 23. ožujka i odveli u nepoznatom smjeru.

Ukrajinski dužnosnici objavili su u ponedjeljak da je do sada u kijevskoj regiji, nakon povlačenja ruskih snaga, pronađeno najmanje 400 ubijenih osoba. Mnoga su tijela ostala na mjestima gdje su nesretni ljudi stradali dok su mnogi pokopani u masovnim grobnicama.

Redatelj dokumentarnih filmova iz Litve Mantas Kvedaravičius ubijen je u Mariupolju, izvijestila je u nedjelju na Twitteru informativna agencija ukrajinskog ministarstva obrane.

Litvanski predsjednik Gitanas Nausėda izrazio je sućut u povodu njegove smrti.

“Izgubili smo ne samo u Litvi, već i u svijetu, poznatog kreatora, koji je do posljednjeg trenutka, unatoč opasnosti, radio u Ukrajini koju je napao ruski agresor. Želim rodbini, prijateljima i svim ljubiteljima njegovog talenta da pronađu snagu”, rekao je Nausėda.

VIDEO DANA:

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari