SVJETSKA LJESTVICA SREĆE: Hrvate najviše nas koči propuh u novčanicama!

Nije ovo priča o tome kako trebate biti goli, bosi i veseli. Ovo je samo priča o sreći koja ne priznaje niti jednu drugu valutu osim osmijeha

Na listi sretnih nacija svijeta zaostajemo 73 mjesta za najsretnijim Dancima. Negdje smo u sredini te svjetske ljestvice sreće. Popeli bismo se gore, misle mnogi, da nas ne koči propuh u novčanicima.

“Ma gledaj, novci su nužno zlo, kako se kaže, ali bez njih ne možeš i moraš ih imati”, kazao je jedan od ispitanika.

“Ako ga nema, džabe sve”, rekla je ispitanica.

No, je li to baš tako? Jer i bogati plaču i pitate li njih priznat će vam da novac olakšava život, ali ne kupuje sreću.

“Ja sam sretan čovjek. A vidiš vozim se u ovom papamobilu bole me koljena još imam 10 boelsti a opet sam sretan. zašto ste sretni? Zato što sam živ”, kazao je čovjek u invalidskim kolicima.

“Ne trebamo misliti da je novac zlo i da će nas pokvariti, ali ono što stvara sreću jesu ove nematerijalne stvaro meni je jedna do najpreciznijih mjera bogatstva ljudi koliko imaju prijatelja”, smatra Bruno Šimleša, sociolog i književnik .

One prave novcem ne možete kupiti.

Osim pravih prijatelja novcem ne možete kupiti ni pravu ljubav. Teško ćete novčanicama zaslužiti i poštovanje. Možda mislite da možete kupiti zdravlje, ali, sjetite se Steva Jobsa – rak gušterače nije uspio izliječiti ni s pustim milijardama.

Koliko god novca imali nećete pronaći niti trgovinu koja prodaje vrijeme, mir ili snove.

“Super je kupiti tri para cipela ali to će ih zadovoljiti to popodne lai ako uložite u svoje snove u svoje strasti imate šanse da budete zadovoljni kontinuirano. to je puno pametnije”, dodaje Šimleša.

Nije ovo priča o tome kako trebate biti goli, bosi i veseli. Ovo je samo priča o sreći koja ne priznaje niti jednu drugu valutu osim osmijeha.
Marijana Čikić

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari