POSREDNIK U TRGOVINI

Talijanski poduzetnik s firmom u Istri Hrvatima nudi milijune doza cjepiva; Može nabaviti i ruski Sputnik V!

Foto: Pixell, Glas Istre

Nevjerojatno zvuči podatak da talijanski državljanin, inače stanovnik Lombardije, koji ima tvrtku registriranu u istarskom Novigradu, uredno vodi poslovanje posredništva cjepivima protiv Covida.

Sudeći po nedavnim izjavama Jurija Gasparottia, talijanskog brokera s tvrtkom u Hrvatskoj, od nedavno je moguće kupiti cjepivo protiv Covida na slobodnom tržištu, i to upravo od njegove tvrtke, piše Glas Istre.

Naime, u poznatoj talijanskoj emisiji “Porta a porta” na nacionalnoj televiziji Rai1 prije par dana svojih pet minuta slave dobio je Juri Gasparotti, vlasnik tvrtke J&G General Service d.o.o. sa sjedištem u Novigradu. Voditelj emisije Bruno Vespa pitao ga je da li je upravo on slavni posrednik u trgovini cjepivima, a Juri je rekao da je on samo običan broker.

U razgovoru za Glas Istre Gasparotti potvrđuje da njegova tvrtka ima mogućnost ponuditi milijune doza cjepiva državama ili drugim kompanijama, ovisno o zakonskoj regulativi.

– Trenutno nudimo Pfizer, Sputnik V i AstraZenecu, a nedavno smo poslali ponudu, odnosno pismo namjere regijama Emilia Romagna i Veneto koje mogu, uz suglasnost države, našu ponudu prihvatiti ili odbiti, kaže talijanski poduzetnik, piše Glas Istre.

Inače, u Italiji je Gasparotti licencirani trgovački posrednik, a njegova je tvrtka već tri godine registrirana u tamošnjem Ministarstvu zdravstva. Bavi se posredništvom na tržištu medicinskih potrepština, a među ostalim i cjepivima. S obzirom da živi u Lombardiji koja je dugo bila pandemijski vrlo problematična zona, počeo se baviti trgovinom maskica, rukavica i ostalih medicinskih potrepština.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari