SAMO VARKA ILI?

Taman prije izbora stigla i nova isplata za umirovljenike. Evo koliko će vam sada iznositi mirovine

Osam dana prije izbora počela je isplata mirovina, novčanici umirovljenika od danas su puniji u prosjeku 21 euro. Je li to i dovoljno i pravedno, jer bivši saborski zastupnici – sada umirovljenici dobivaju više od 100 eura!

Stigla je povišica za milijun i 240 tisuća umirovljenika, i to 4 cijela 19 posto.

“Meni je narasla mirovina sada 13 eura, i što ja mogu kupiti? Kilogram junetine! Pa to je sramota”, kaže Vladimir Dolovčak iz Zagreba za RTL.

“Ja sam dobila i dobro će mi doći i popunit će mi budžet. Dobila sam 23 eura. Zadovoljna sam, ne može više kad ne daju više”, poručuje Dunja Škarika iz Zagreba.

Ukupno je država za umirovljenike izdvojila 300 milijuna eura. No, kad se podijeli svima, iznosi baš i nisu veliki.

“Te mirovine se isplaćuju zajedno s zaostatcima za siječanj i veljaču. Ovo usklađenje je donijelo da nam je sveukupna prosječna mirovina porasla za nešto više od 20 eura i ona sada iznosi približno 580 eura”, kaže ravnatelj Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje, Ivan Serdar.

U brojkama to izgleda ovako.

Oni koji primaju najniže mirovine od 350 eura s usklađenjem su dobili 15 eura više. Oni s prosječnom mirovinom od 577 eura, u novčaniku imaju dodatnih 21 euro. S druge strane, bivši saborski zastupnici koji primaju 1300 eura mirovine – od danas imaju 109 eura više, piše Danas.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari