MODERNIZIRAJU MREŽU

TELE2 OTIŠAO U POVIJEST: Uzeli novo ime, a vlasnici su najavili ulaganje ‘teško’ 230 milijuna eura

Photo: Davor Puklavec/PIXSELL

United Grupa preimenovala je Tele2 u Telemach Hrvatska te najavljuje ulaganje do 230 milijuna eura u razvoj mobilne i fiksne optičke mreže

Tele2 od utorka posluje pod imenom Telemach Hrvatska, javili su iz United Grupe, matične kompanije tog domaćeg telekoma. Grupa sa sjedištem u Nizozemskoj ujedno planira uložiti do 230 milijuna eura u daljnju modernizaciju mobilne mreže za potpuno 5G iskustvo i izgradnju najsuvremenije optičke mreže u toj hrvatskoj kompaniji.

Najbolja kvaliteta mobilne mreže

Uz investicije u mobilnu mrežu Telemacha Hrvatska, United Grupa uložit će do 100 milijuna eura u izgradnju najsuvremenije optičke mreže koja će privatnim i poslovnim korisnicima omogućavati ultrabrzi širokopojasni internet po brzinama do 10 gigabita.

“Naše investicije pokazuju predanost United Grupe hrvatskom tržištu i daljnjem jačanju naše liderske pozicije u regiji”, rekla je Victoriya Boklag, predsjednica Uprave United Grupe. “Poslujući istodobno u telekomunikacijskom i medijskom sektoru kao i u e-trgovini, naša platforma ujedinjuje vodeće operatore i najbolje proizvođače medijskog sadržaja u jugoistočnoj Europi”, dodala je.

Danas.hr/Net.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari