Teleoperater izbacio najjeftinije bonove iz uporabe: ‘Ovako nas tjeraju na pretplatu, ali ne može’

Ilustracija - osoba na fotografiji nema veze s podacima i tvrdnjama u u objavi (Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL)

“Ovo rade vjerojatno da natjeraju korisnike da uzmu pretplatu jer je nekakav najniži mjesečni iznos 60 kuna”

Korisnici T-Coma koji mobilne usluge ostvaruju preko prepaid bonova ostali su neugodno iznenađeni činjenicom što više ne mogu do najjeftinijeg Simpa bona u iznosu od 27,50 kuna.

U trgovinama i kioscima, dakle svim mjestima izvan T-Com prodajne mreže, bonovi ovog teleoperatora prodaju se po cijeni od 40 kuna naviše, piše Slobodna Dalmacija.

Prije neki dan sam išla kćerki, uoči školskog izleta, “napuniti” bon s 27,50 kuna kako bi mi se mogla javiti s puta. Budući da danas, praktički, na svakom koraku može doći do besplatnog interneta, ovaj iznos joj je trebao biti dostatan. Kad mi je djelatnica u trgovini rekla da više nema T-Com prepaid bona jeftinijeg od 40 kuna, mislila sam da je pogriješila… Otišla sam u obližnju trafiku gdje su mi, međutim, rekli istu stvar. Stvarno sam bila ogorčena – ovo rade vjerojatno da natjeraju korisnike da uzmu pretplatu jer je nekakav najniži mjesečni iznos 60 kuna. Nema, međutim, apsolutno nikakve šanse da potpisujem dvogodišnju ugovornu obavezu za desetogodišnje dijete”, kaže ogorčena korisnica.

Nekorektno ponašanje

Zbog ovakvih poteza teleoperatora korisnici više ne osjećaju ni blagodati ukidanja tzv. naknade za pristup mreži koja se naplaćivala i preko prepaid bonova. Konkretno, iznosila je deset posto njihove vrijednosti, pa bi kupac koji bi tražio bon od 25 kuna isti taj bon platio 27,50.

Kad je taj suludi namet 1. travnja ove godine konačno ukinut, operatori, među kojima i T-Com, poručili su da cijene neće vraćati na staro, a li da će kupnjom bona u određenom iznosu potrošač dobiti sve ono što je platio, odnosno da će mu umjesto dosadašnjih 15 kuna, na raspolaganju biti 27,50 kuna. Paradoksalno, dva mjeseca poslije, T-Com izbacuje ovaj najjeftiniji bon iz ponude.

Teleoperator kronkretan razlog ovog pothvata nije naveo, no, poručili su da je korisnicima dostupan i Simpa bon od 30 kuna, ali isključivo u HT-ovoj prodajnoj mreži.

“Simpa korisnici od 1. lipnja mogu kupiti Simpa bon s najmanjim iznosom od 30 kuna preko svih prodajnih kanala Hrvatskog Telekoma. Prilikom kupnje bona preko ovih kanala korisnici dobivaju dodatne tri kune (10 posto cijene bona) na bonus računu, dok Magenta1 korisnici ostvaruju 20 posto cijene bona. Simpa bonovi u vrijednosti od 40, 60, 100 ili 200 kuna se, osim na prodajnim mjestima HT-a, mogu kupiti i preko drugih prodajnih kanala”, navode iz Odjela za korporativne komunikacije Hrvatskog Telekoma.

Drugi operatori imaju iste cijene

Za korsnike Tele 2 ništa se nije promijenilo od veljače kad je ova tvrtka, kao prvi operator u Hrvatskoj, ukinula naknadu za pristup mreži korisnicima bonova.

“Tom prilikom nije se mijenjala cijena bona već iznos koji korisnik dobije nadoplatom na račun u korist korisnika. Ukidanjem naknade za korisnike bonova značilo je da na svoj Tele2 račun dobivaju točno onaj iznos koji su platili za odabrani i kupljeni bon”, objašnjavaju iz Tele2 za Slobodnu Dalmaciju.
Vijesti.hr

VIDEO DANA: 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari