USKORO STIŽE I KOD NAS

Temperature na sjeveru Europe prelaze -40 stupnjeva! Jak vjetar i kiša uzrokovali poplave. Hoće li ‘ljuta zima’ stići do nas?

Foto: Screenshot "X"

Temperature u sjevernoj Švedskoj pale su ispod -40 stupnjeva drugi dan zaredom u srijedu

Majka i dijete, koje je zahvatila lavina u finskoj Laponiji, pronađeni su mrtvi, a ekstremne hladnoće nastavljaju pogađati nordijske zemlje, piše The Guardian.

Policija je priopćila da je djetetovo tijelo pronađeno u Pyhäkuru u sjevernoj Finskoj u četvrtak ujutro, u blizini mjesta gdje je majka pronađena u utorak nakon što se lavina urušila tijekom skijanja.

Foto: “X”

U Švedskoj, gdje su ovog tjedna zabilježene rekordno niske temperature, spasilačke službe i vojska radile su u četvrtak ujutro na oslobađanju putnika u oko 1000 automobila zarobljenih tijekom noći u snježnoj mećavi na jugu zemlje.

Temperature u sjevernoj Švedskoj pale su ispod -40 stupnjeva drugi dan zaredom u srijedu nakon što je Kvikkjokk-Årrenjarka u švedskoj Laponiji u utorak navečer zabilježila -43,6 stupnjeva, što je najniža temperatura zabilježena u zemlji u četvrt stoljeća.

Poplave u zapadnoj Europi

Ekstremno zahladnjenje poremetilo je prijevoz i zatvorilo škole diljem regije, dok su jaki vjetrovi i jaka kiša u zapadnoj Europi uzrokovali poplave i najmanje jednu smrt.

Policija u većem dijelu Danske pozvala je vozače da izbjegavaju nepotrebna putovanja, vjetar i snijeg pogodili su sjeverne i zapadne dijelove zemlje.

Foto: “X”

Val hladnog zraka iz Sibira i arktičkog područja također je zapljusnuo zapadnu Rusiju, a temperature u Moskvi i drugim područjima pale su na -30 stupnjeva, znatno ispod prosječne temperature za početak siječnja.

Dužnosnici u Moskvi, Sankt Peterburgu i drugim područjima izdali su narančasta upozorenja o vremenu, upozoravajući stanovnike na moguće zdravstvene rizike.

U Britaniji je vozač poginuo u utorak nakon što je drvo palo na njegov automobil u zapadnoj Engleskoj, prenosi Net.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari