TEROR U BRUXELLESU Prestravljeni putnici opisali mučne scene: ‘Krvi je bilo posvuda, kao da je apokalipsa’

Putnici su opisali mučne scene kojima su svjedočili kad su dvije eksplozije prema posljednjim podacima ubili 30, a ranili 80 ljudi

Prestravljeni putnici na briselskom aerodromu Zaventem ispričali su kako je posvuda bilo krvi nakon eksplozija koje su jutros odjeknule na check in desku American Airlinesa, a cijelu situaciju opisali su kao apokalipsu.

Opisali su mučne scene kojima su svjedočili kad su dvije eksplozije prema posljednjim podacima ubili 30, a ranili 80 ljudi.

Jedan je putnik ispričao da je vidio ‘tijela kako lete u zrak i padaju na tlo’ u trenutku eksplozije, dok je drugi izjavio da je između eksplozija čuo kako ‘netko izvikuje arapske riječi’. Nakon eksplozija su ‘posvuda vidjeli raskomadana tijela’ i strop kako se urušava.

“Eksplozije su bile gotovo simutlane, obje su odjeknule na check in desku. Bilo je strašno, samo krv posvuda. Bilo je kao apokalipsa”, izjavio je Samir Derrouich, koji radi u kafiću na aerodromu.

“Bila je jedna eksplozija, a deset sekundi kasnije čula se druga. Bila je vrlo, vrlo jaka, strop se od jačine urušio. Sve se odvilo 30 metara od mene, vidio sam ljude na podu i samo sam počeo trčati. Preskočio sam sigurnosnu ogradu i krenuo prema vratima jer sam mislio da će tamo biti sigurnije. Prvi instinkt mi je bio da se maknem van u slučaju da se pojave napadači s puškama”, ispričao je Dries Valaert.

“Vidio sam djevojku staru otprilike 18 godina, s rupom u ruci, a krv joj je samo lijevala. Vidio sam i jednog muškrca s ozlijeđenim zglobom… Bila je panika, ljudi su trčali posvuda”, dodao je Valaert, 30-godišnjak koji je trebao ići na sastanak u Berlin.

Vjeruje da su bombe bile skrivene u koferima koji su taman prošli check in.

“Eksplozije su se dogodile odmah iza šaltera. Mislim da je to najrealnija mogućnost, ne vjerujem da je to bio bombaš samoubojica”, rekao je dodavši da nije nikoga čuo da išta viče prije eksplozija.

Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari