TERORISTIČKI NAPAD U PARIZU: Ubijeno 129 ljudi, među poginulima i Milko Jozić, Hrvat iz Belgije!

U seriji teroristčkih napada u Parizu ubijeno je 129 ljudi, 352 osobe su ozlijeđene, od toga 99 kritično. Čak 89 ljudi ubijeno je u koncertnoj dvorani Bataclan. Napadači su, dok su ubijali, slavili Irak i Siriju, čini se da su bile tri terorističke ekipe. Francuske vlasti imale su dosje jednog od napadača iz Bataclana, a osoba koja je unajmila automobil koji je korišten u napadima zaustavljena je i uhićena kod belgijske granice izjavio je za medije pariški tužitelj Francois Mulins.

Potvrđeno je da je među poginulima i Hrvat iz Belgije 47-godišnji Milko Jozić, koji je do prije četiri mjeseca živio u belgijskom gradu Liegeu, nakon čega je preselio u Pariz. Živio je u ulici gdje se nalazi koncertna dvorana Bataclan, u kojoj je u petak izvršen neviđeni pokolj.

Uz brojne Francuze, među žrtvama su i državljani Belgije, Portugala i Švedske.

Nakon jučerašnjog krvavog napada u Parizu, danas poslijepodne Francusku je pogodila još jedna tragedija.

U popodnevnim satima blizu Strasbourga dogodila se željeznička nesreća u kojoj je poginulo najmanje deset, a ozlijeđeno je sedmero ljudi. Brzi vlak TGV iskočio je iz tračnica i zapalio se, dok je dio kompozicije iskočio u kanal ispunjen vodom. Kao mogući uzrok nesreće navodi se prevelika brzina kretanja.

Nema potvrde da je ova nesreća povezana s terorističkim napadima u Parizu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari