SINDIKAT PREPOROD

Tisuće roditelja i učitelja potpisalo peticiju: ‘Dok je korona pokraj nas, našoj djeci nije mjesto u školi!’

Foto: Pixsell

Korist od otvaranja škola daleko je neznatna, a rizik dolaska učenika u škole je ogroman

”Otvaranje škola za učenike nižih razreda osnovnih škola od ponedjeljka 11. svibnja – opasna je odluka kojom se ugrožavaju zdravlje i životi svih, a ponajprije učenika, njihovih roditelja i ukućana te učitelja, poručilo je 4.000 roditelja i učitelja koji su ovih dana potpisali online peticiju za povlačenjem nesvrhovite i opasne mjere Nacionalnog stožera civilne zaštite”, upozorio je sindikat Preporod.

”Korist od otvaranja škola daleko je neznatna, a rizik dolaska učenika u škole je ogroman. Naši učenici su u ovoj školskoj godini ionako pod stresom jer su na njima već isprobana dva atipična oblika nastave te je stoga nepotrebno, u posljednjim tjednima nastavne godine, izlagati ih atipičnom stresu, kroz tzv. mješovitu nastavu. Zato u ovoj situaciji moramo učiniti sve kako bismo najmlađe naše učenike poštedjeli stresa koji se još uvijek može izbjeći”, istaknuo je predsjednik Preporoda Željko Stipić.

”U ovom trenutku teško je sagledati sve rizike koje sa sobom donosi prerano otvaranje školskih ustanova. Proboj COVIDA 19 među učenike i radnike u školama dovest će u pitanje sve napore koje je Vlada učinila u spašavanju gospodarstva i očuvanju radnih mjesta, a Nacionalni stožer u zaštiti života i zdravlja naših stanovnika. Posve nepotrebno ugrozit će se sve ono što se, uz iznimne napore, postiglo u protekla dva mjeseca”, upozorava Stipić.

Sindikat Preporod, kao pokretač online peticije, u ime potpisnika, stoga je još jednom pozvao odgovorne, napose predsjednika Vlade Andreja Plenkovića, na povlačenje  štetne odluke: ”Ponekad je veća hrabrost potrebna za povlačenje neke odluke nego za njeno donošenje. Zato što „razuman uzmak“ jest „bolja polovica hrabrosti“, Preporod poziva predsjednika Vlade da se, kao odgovorna osoba za vođenje države, ali i roditelj dvoje djece, ponese u ovoj situaciji hrabro te se založi za povlačenje sporne odluke. Dok je korona pokraj nas, našoj djeci nije mjesto u školi!”

Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari