TJEDNA PROGNOZA Dolazi osjetno zahladnjenje: idući tjedan čeka nas pad temperatura, kiša, a moguć i snijeg

Foto: Pero Lovrović

Tjedan će nam početi nestabilno, na Jadranu uz kišu, a na kopnu je uslijed pada temperature, uz kišu, moguć i snijeg

Vikend pred nama donosi nam nastavak toplog, ali promjenjivog vremena. Promjenjivo? Da! To znači i sunčana razdoblja, ali i povremenu kišu. Ona će češća i jača biti na Jadranu te u Gorskom kotaru, Lici i unutrašnjosti Dalmacije, dok će je znatno manje biti u sjeverozapadnoj Hrvatskoj i Slavoniji.

Uz to, u cijeloj zemlji ostaje toplo jer ćemo i dalje biti pod utjecajem južnog strujanja zraka. Vrhunac topline je upravo danas, kad će temperatura dosezati vrijednosti 14, 15 stupnjeva.

Sutra i u nedjelju bit će stupanj do dva niža, povremeno, kao što smo napisali, uz kišu. Najčešća će biti u noći sa subote na nedjelju, tako da ćete dnevne sate moći iskoristiti za izlet u prirodu, no imajte kišobran uz sebe!

Idući pak tjedan, stiže nam novo zahladnjenje. Unatoč napisima na mnogim portalima o „udaru ekstremne, sibirske zime jače nego u siječnju“, znajte da takve najave i upozorenja nisu stigli od meteorologa niti su temeljeni na znanosti…

Točno je da će osjetno zahladnjeti. Jutarnja temperatura na kopnu bit će oko nule, od srijede i pokoji stupanj ispod, a najviša dnevna između 1 i 3 stupnja. Na Jadranu također hladnije: ujutro oko 5, poslijepodne oko 10. Tjedan će nam početi nestabilno, na Jadranu uz kišu, a na kopnu je uslijed pada temperature, uz kišu, moguć i snijeg.

Gdje i koliko točno? Treba još pričekati, prerano je za pouzdanu prognozu. Zato vas pozivam da i dalje pratite emisiju RTL Vrijeme svaki dan oko 19:15, a kada čitate prognoze na raznoraznim portalima samo pripazite od koga informacija dolazi. Uostalom, zar to ne bismo trebali raditi kad bilo što pročitamo?

Nikola Vikić-Topić

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari