TJEDNA PROGNOZA Nastavak zime: na kopnu debeli minusi, na moru snažna bura

Foto: Ilustracija (Borna Ćuk)

Hladnoća će, čini se, malo popustiti, no kraj zime još nije na vidiku

Ušli smo u četvrti tjedan siječnja koji grabi prema tituli najhladnijeg mjeseca u posljednjih 5 godina odnosno prvog s tolikim negativnim odstupanjem nakon 59 blažih, normalnih ili, naravno, osjetno toplijih.

Po mnogočemu nas ovaj siječanj podsjeća na veljaču 2012. godine, a izjednačit će se s njom i po broju ledenih dana, onih s temperaturom ispod -10 °C. Za ilustraciju, Varaždin se ovoga siječnja probudio u dvoznamenkastom minusu 11 puta što je više od prosjeka tijekom cijele zime. Prosječan broj ledenih dana u Osijeku je 8, a ove smo ih godine imali već 9.

U ovom tjednu većina KOPNENIH MJESTA imat će još 4 do 6 ledenih dana. Dnevna temperatura zadržavat će se većinom između -4 i 1 °C. U prvom dijelu tjedna zadržat će se većinom oblačno i maglovito, a povremeno može padati slab sitan snijeg koji neće stvarati pravi snježni pokrivač. Prema kraju tjedna sve više sunca, no ono će i dalje biti itekako zubato.

I na MORU još jedan nalet zime, no ne zbog minusa nego zbog bure koja će od utorka do četvrtka ponovno biti jaka. Orkanski udari bure otežavat će promet i plovidbu te značajno pojačati osjet hladnoće. Temperatura u postupnom padu pa je ujutro ponovno moguć slab mraz. Za vikend oblačnije i malo toplije.

Idući tjedan zima će, čini se, malo popustiti, no kraj zime još nije na vidiku. Detaljnije o svemu u našim televizijskim prognozama te na našoj Facebook stranici RTL Vrijeme!

Dunja Mazzocco Drvar

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari