TJEDNA PROGNOZA Ušli smo u vrlo promjenjiv tjedan

Tjedan u koji smo ušli bit će prilično promjenjiv, uz česte oscilacije temperature, ponajprije na kopnu

Novi je tjedan na kopnu počeo prilično oblačno, mjestimice uz malo kiše. Do kraja dana ostaje promjenjivo do pretežno oblačno, pa je može pasti još malo i to ponajprije u Gorskom kotaru, Lici te duž slavonskog dijela Posavine. Bit će i osjetno svježije nego proteklih dana.

Na Jadranu sunčanije, osobito na sjevernom i srednjem dijelu, dok će dalje na jugu biti više oblaka, pa lokalno može pasti kakav kratak pljusak. Međutim, glavna odlika vremena na Jadranu bit će bura, jaka i olujna, pod Velebitom na udare i orkanska.

Ograničenja u prometu već ima (https://www.hak.hr/info/stanje-na-cestama/#prohodnost-cesta), a do kraja će ih dana sigurno biti još, pa ako krećete na put, provjerite stanje na cestama!

SUTRA

Utorak će biti sunčaniji, ali hladniji, a mogućnost za kišu je manja nego danas. Vrlo rijetko koja kap može pasti u Lici i Posavini. Jutarnja će temperatura biti između 5 i 10 °C, a najviša dnevna oko 15 °C. Na Jadranu ujutro oko 12 °C, poslijepodne oko 21 °C. U prvom će dijelu dana i dalje puhati jaka do olujna bura, a onda će poslijepodne slabjeti.

OSTATAK TJEDNA NA JADRANU

U srijedu i četvrtak na moru će biti pretežno sunčano uz malu do umjerenu naoblaku. U srijedu će puhati umjeren i jak sjeverozapadni vjetar, a u četvrtak okreće na slabo do umjereno jugo. Ono će u petak jačati, pa će se na sjeveru tad naoblačiti i već biti kiše. U subotu je malo kiše ili pokoji pljusak moguć i drugdje na obali dok će u nedjelju jače pogoršanje vjerojatno zahvatiti cijelu obalu, a pratit će ga obilna kiša i olujno jugo.

Ipak, niti za obalu prognoza za nedjelju još nije potpuno pouzdana, pa se za detaljnije informacije o količini kiše i vremenu dolaska pogoršanja treba još malo strpjeti.

OSTATAK TJEDNA U UNUTRAŠNJOSTI

U srijedu će na kopnu biti djelomice sunčano, samo u Slavoniji može pasti i malo, prolazne kiše. U četvrtak je moguća dugotrajnija magla, pa će velik dio dana u nekim krajevima biti tmuran, a bit će i svježije. U petak ujutro hladno, ponovno uz maglu, ali ovaj puta kratkotrajnu, pa će danju biti sunčanije i ugodnije.

Za vikend prilično vjetrovito. U nedjelju je vjerojatno i jače pogoršanje, međutim prognoza za to razdoblje još uvijek nije sasvim pouzdana, pa ne možemo još precizno reći kada će ono nastupiti niti koliko će jako biti. Jasniju sliku imat ćemo za nekoliko dana.

POSTOJI LI MOGUĆNOST ZA SNIJEG U NIZINAMA?

Dakle, tjedan u koji smo ušli bit će prilično promjenjiv, uz česte oscilacije temperature, ponajprije na kopnu. Međutim, zasad se ona neće spustiti dovoljno nisko da bismo mogli vidjeti snježne pahulje u nizinskim dijelovima naše zemlje.

Pogoršanju koje stiže u nedjelju prethodit će jako južno strujanje tako da će temperatura prema kraju tjedna ponovno rasti, a do tad neće biti niti značajnijih oborina tako da ćemo za lijepe, zimske prizore u nizinama morati pričekati još neko vrijeme.

Nedjeljno će pogoršanje vjerojatno zahvatiti cijelu zemlju i donijeti obilnu kišu, no kako se meteorološki modeli još uvijek ponešto razilaze u svojim izračunima, prognoza još nije sasvim pouzdana, pa ćemo vam detaljnije informacije o tom pogoršanju dati tijekom idućih dana u našim prognozama RTL Vrijeme, svaki dan unutar RTL Vijesti u 16:30 i RTL-a Danas u 18:30!
Nikola Vikić – Topić
Foto: RTL

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views