TJEDNA PROGNOZA VREMENA: Promjenljivo do početka vikenda, a onda…

Foto: Leo Cuculić

Planirate aktivnosti i radove na otvorenome? Naša Željka otkriva do kada će nam kiša praviti društvo

Čini se da će nam kiša praviti društvo sve do idućeg vikenda! S jučerašnjim danom ušli smo u promjenjivi proljetni tjedan, kaže prognostičarka RTL-a Željka Pogačić čiju prognozu možete pročitati u nastavku:

“Oblake i kišu u naše predjele donijela je ciklona iz Sredozemlja koja će samo odmaknuti na istok. Zbog toga će se nad našim dijelom kontinenta zadržati vlažan i nestabilan zrak.

Osim u Slavoniji i na krajnjem istoku, novi radni tjedan u većini zemlje počinje pretežno oblačnim i kišovitim vremenom, osobito u Dalmaciji gdje su mogući izraženiji grmljavinski pljuskovi i novih 30-tak litara po četvornome metru.

Na sjevernom Jadranu i u gorju poslijepodne promjenjivo oblačno, mjestimice uz kišu. U Istri i na Kvarneru naoblaka će se od sredine dana smanjivati i kiša postupno prestajati. Temperatura u unutrašnjosti od 11 do 14, uz obalu od 14 do 16 stupnjeva. Puhat će umjeren sjeverozapadnjak, na otvorenome moru mjestimice jak.

U unutrašnjosti će i idućih dana biti nestabilno uz promjenjivu naoblaku i povremenu kišu, nerijetko pljuskove i grmljavinu. Do petka bi se najviše kiše moglo skupiti u gorju i unutrašnjosti Dalmacije, zatim u središnjoj Hrvatskoj, a u Slavoniji, na razočaranje poljoprivrednika, najmanje. Temperatura od četvrtka u blagom padu.

U utorak će na moru biti uglavnom suho i djelomice sunčano. Od srijede ponovno računajte na mjestimičnu kišu i oblačnije vrijeme. Zapuhat će jugo, mjestimice jako. Potkraj tjedna izgledno je smirivanje i novi predah od oborina.

Dakle, promjenjivo travanjsko vrijeme očekuje nas do petka. Ako planirate aktivnosti i radove na otvorenome, preporučujemo da svakodnevno pratite vremensku prognozu. Ili pričekate vikend”, poručuje Željka Pogačić.
Vijesti.hr/Željka Pogačić

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari