EVO KAKO JE 'OPERIRAO'

Video | Tko je Filip Mihalić, sin HDZ-ovca o kojem bruji Hrvatska? Na račun države zgrnuo milijune a prijavljen zbog prijetnji i silovanja

Na lijepu poduzetničku priču iz Hrvatske sjenu su bacili istražitelji

Istražuju se sumnje u kriminal s testovima za koronu.

Osumnjičen je već osuđeni krivotvoritelj novca pa se javnost pita i je li država morala s njim trgovati. Nakon čega se on, usred koronakrize – obogatio. No, nije to jedini krimen koji se 24-godišnjem Filipu Mihaliću stavlja na teret, najavljen je na RTL Danasu prilog Ilije Radića, piše Danas.hr.

“Moje ime je Filip Mihalić, ja sam osnivač brenda Buryen”, ovako se predstavljao kao srednjoškolac koji je počeo svoj biznis s prodajom odjeće, pa se prebacio na medicinsku opremu.

Počeo je kao srednjoškolac prodajom odjeće, pa se prebacio na medicinsku opremu. Poduzetničko čudo do djeteta do 24. godine zaradio je milijune i bijesni bijeli Lamborghini.

No, na lijepu poduzetničku priču iz Hrvatske sjenu su bacili istražitelji. Filipa Mihalića policija i USKOK istražuju zbog krivotvorenja COVID testova koje je prodavao državi. Tomislav Dulibić, državni tajnik ministarstva zdravstva je zatečen.

‘Tko je to?’

“Tko je to? Krivotvorio antigenske testove, policija ga sada istražuje, je li ministarstvo s njime poslovalo, što vi znate o tome? Ne znam ja to, prvi put čujem za tog čovjeka.”

Mihalić je u javnost dospio još kao srednjoškolac kada je pokrenuo tvrtku za prodaju odjeće.

“Najprije je za direktora firme postavljen moj tata pošto ja nisam imao 18 i svaki ugovor koji je trebalo potpisat, potpisao je on, a ne ja.”

A tata je bivši saborski zastupnik, HDZ-ovac Anđelko Mihalić. I dok je otac pravno predstavljao tvrtku, maloljetni sin je – krivotvorio novac. Za to je na varaždinskom općinskom sudu 2020. godine osuđen na godinu dana maloljetničkog zatvora. No, to mu nije bila prepreka da iste godine državi prodaje COVID testove. Kako to?

“Trebamo se podsjetit konteksta vremena. Bila je koronakriza, nije bilo medicinske opreme, nije bilo tih testova, to su bili novi testovi, očito je lovio u mutnom”, rekao je državni tajnik Dulibić.

Posao započeo legalno?

Mihalić je, čini se, posao započeo legalno uvozom testova kineske tvrtke Xiamen Boson Biotech. No, prema navodima portala 24 sata, ubrzo je shvatio da je porfitabilnije krivotvoriti takve testove u Turskoj i prodavati ih kao kineske, i tako na štetu i pacijenata i države, u 2021. prikazao prihod od gotovo 3 i pol milijuna eura. Premijerovi radari mladog poduzetnika milijunaša i, prema neslužbenim informacijama iz lokalnog HDZ-a, člana stranke nisu registrirali”, kaze Dulibić.

“Nikad nisam čuo za čovjeka, uopće ne znam tko je, što je, čime se bavio nit ću to komentirat. To je na onim tijelima koji se bave takvim temama”, kazao je premijer Plenković-

Tvrtka ima dva zaposlena. Na web stranici je navedeno da prodaju medicinsku opremu, ali poveznice ne vode nigdje. Kao kontakt je naveden broj mobitela na koji se poziv ne uspostavlja.

Teške optužbe

Optužbe na svoj račun odbacuju: “Osporavamo u cijelosti navode o bilo kakvom poslovanju društva koje bi se protivilo pozitivnim propisima i javnom moralu”.

Oporba oštra i sarkastična.

“Ugroziti zdravlje naših građana, možda neke od njih i ubiti, da biste si od svega priuštili jedan lamborgini, e pa to je zadnji krug pakla.”

“Najpovoljniji, najinovativniji, najefikasniji i onda na kraju dana saznamo da je, eto, čudom, slučajnošću, spletom nesretnih okolnosti da je tata ugledni HDZ-ovac.”

No, to nije sve – RTL-u je potvrđeno da je Filip Mihalić varaždinskoj policiji prijavljen i zbog prijetnji i silovanja, prenosi Net.hr.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari