SVAKA ČAST, MAJSTORE!

Ovog čovjeka vjerojatno nikad u životu niste vidjeli, a upravo je postao junak nacije

HRT

Sjajnom reakcijom pomogao je spasiti život jednom djetetu

Velika drama odvijala se početkom tjedna. Naime, Kako su objavili na Facebook stranici Hitna 194, dijete je primljeno u osječku bolnicu u teškom stanju zbog upale pluća i bio je potreban hitan transport u Zagreb. Srećom vozač je junački reagirao i time spasio život djetetu.

U pomoć je pozvao zagrebačku policiju, koja se ispred vozila hitne probijala sve do bolnice. Zahvaljujući tomu dijete je na vrijeme stiglo u bolnicu, gdje su mu liječnici uspjeli spasiti život.

“Neka intuicija me natjerala nešto nije štimalo u meni. Zvao sam HAC da vidim kakve su gužve na Križu, rekli su da je velika gužva, da ne mogu pomoći. Zvao sam policiju, prva Heinzlova. Velike pohvale od gospodina koji je primio poziv do gospodina Marija, mladog policajca koji je odradio posao. Da njih nije bilo pitanje je kako bi se završilo”, izjavio je za HRT vozač vozila Hitne pomoći Luka Novaković.

“To je lijepi događaj kad znate da ste nekome pomogli. Drago mi je da imamo tako dobre odnose s policijom. Srce je puno!”.

“Stvarno je sve obavljeno u rekordnom vremenu. Obzirom na sve negativne okolnosti uspjeli smo za 2 sata i osam minuta predati malu pacijenticu u Zagreb. Koliko imamo povratnu informaciju – liječenje ide jako dobro”, izjavila je ravnateljica Zavoda za hitnu medicinu Osječko-baranjske županije Silvana Sabo, prenosi Net.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari