SAGA SE NASTAVLJA

Tko je zaradio milijune na izradi stranice CijepiSe? Oglasilo se Ministarstvo ali i Ericsson Nikola Tesla: ”Nemamo ništa s tim”

Photo: Josip Regovic/PIXSELL

Ministarstvo zdravstva je u petak poručilo kako se proces angažiranja dobavljača za platformu Cijepise provodio transparentno i u skladu s odredbama Zakona o javnoj nabavi Republike Hrvatske.

Tako je ministarstvo reagiralo na, kako navodi, niz medijskih objava o netransparentnosti i pogodovanju određenim dobavljačima koji su angažirani u izradi platforme Cijepise ocijenivši te napise tendencioznim, pišu Vijesti.hr

“Tvrtke Ericsson Nikola Tesla, In2 i Cuspis angažirane su kroz postojeće ugovore za informacijske podsustave CEZIH-a potpisane po provedenim otvorenim postupcima javne nabave. Komponente platforme Cijepise su naručene iz stavke adaptivnih sati u sklopu postojećih ugovora”, piše u priopćenju.

Navode i da je tvrtka Cuspis, kao i sve ostale navedene tvrtke, certificiran proizvođač programske podrške koji na području informatizacije zdravstva kontinuirano radi već više od 15 godina.

Nedugo nakon priopćenja Ministarstva oglasila se i tvrtka Ericsson Nikola Tesla. Naglasili su kako oni nisu sudjelovali u izradi ni u održavanju stranice.

“Ericsson Nikola Tesla d.d. nije sudjelovao u izradi web stranice cijepise.zdravlje.hr niti je povezan s načinom rada ili održavanjem te web stranice.

Ericsson Nikola Tesla d.d. trenutačno s Ministarstvom zdravstva ima sklopljen Ugovor o održavanju i nadogradnji programske osnovice CEZIH-a, a kreiranje ili održavanje web stranice cijepise.zdravlje.hr nije dio navedenoga Ugovora. Stoga ne postoji, niti je postojala, zakonska ni ugovorna mogućnost angažmana Ericssona Nikole Tesle d.d. u poslovima vezanim uz web stranicu cijepise.zdravlje.hr”, poručili iz tvrtke.

Napominju i da su svi detaljni podaci vezani za aktualni Ugovor s Ministarstvom zdravstva javno dostupni putem Elektroničkog oglasnika javne nabave Republike Hrvatske kao i na službenoj internetskoj stranici Ericssona Nikole Tesle

“Kao i dosad, sve preuzete obveze koje proizlaze iz našeg Ugovora s Ministarstvom zdravstva izvršavamo uredno i u zadanim rokovima. Slijedom navedenoga, posve je neutemeljeno i netočno bilo kakvo dovođenje u vezu društva Ericsson Nikola Tesla d.d. i web stranice cijepise.zdravlje.hr”, piše u pripćenju.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari