TKO LAŽE: Strenja-Linić tvrdi kako joj je SDP nudio mjesto u izvršnoj vlasti, iz SDP-a to opovrgavaju

„Nuđeno mi je krajem tjedna da budem 76. na listi onih koji će podržati SDP-ovu vladu. Ponudu sam, naravno odbila, no interesantno je da svakom pričaju da je upravo on taj 76-ti“, rekla je Mostova zastupnica Strenja Linić

SDP-ova zastupnica Ana Komparić-Devčić izjavila je u nedjelju kako nitko od izabranih SDP-ovih zastupnika nakon izbora nije kontaktirao s Mostovom zastupnicom izabranom u VIII., riječkoj izbornoj jedinici Ines Strenja-Linić.

Mostov glasnogovornik Nikola Grmoja i sama Strenja-Linić ustvrdili su kako je SDP putem posrednika Mostovoj zastupnici ponudio mjesto u izvršnoj vlasti ako podupre SDP u namjeri da sastavi novu vladu.

“Razgovarala sam sa svim mojim kolegama koji su izabrani zastupnici i nitko od nas nije osobno kontaktirao kolegicu Strenja-Linić. S Mostom pregovaramo kao s cjelinom i još jedno ih pozivamo, kao što ih je već pozvao premijer Milanović, da preuzmu odgovornost za formiranje Vlade i Sabora”, kazala je Hini SDP-ova zastupnica iz Rijeke Komparić-Devčić.

Na pitanje je li Mostovu zastupnicu netko kontaktirao putem posrednika, Komparić Devčić je odgovorila kako osobno ne zna niti može znati je li netko s nekim razgovarao te još jednom naglasila kako Mostovu zastupnicu Strenja-Linić osobno nije kontaktirao nitko od SDP-ovih izabranih zastupnika.

Strenja Linić: „SDP mi je preko posrednika nudio mjesto u izvršnoj vlasti“

Zastupnica Mosta iz Rijeke, Ines Strenja Linić, potvrdila je u nedjelju Hini kako joj je SDP preko posrednika nudio da u zamjenu za potporu njihovoj vladi, sudjeluje u izvršnoj vlasti.

“Nuđeno mi je krajem tjedna da budem 76. na listi onih koji će podržati SDP-ovu vladu. Ponudu sam, naravno odbila, no interesantno je da svakom pričaju da je upravo on taj 76-ti”, rekla je Mostova zastupnica Strenja Linić.

Na pitanje kome se to sve nudi, nije htjela dati konkretan odgovor.

“I drugima iz Mosta se pristupa”, tvrdi Strenja Linić. O ponudi iz SDP-a je, kaže, izvijestila predsjednika Mosta Božu Petrova i glasnogovornika Nikolu Grmoju.

“Pokušavaju nas svrstati lijevo i desno, ali mi smo jedinstveni i želimo reformsku vladu”, poručila je Strenja Linić.

Da je Mostova zastupnica Strenja Linić dobila ponudu iz SDP-a potvrdio je Hini i glasnogovornik Mosta Nikola Grmoja.

“Naša zastupnica dobila je, posredno od Milanovića, da bira što hoće, da su oni blizu 76 (zastupnika), samo da bira mjesto, i što u biti želi, te da nema problema“, izjavio je Grmoja telefonim Hini.

Sad će se, kaže, vidjeti tko će ovih dana postati „slobodni strijelci“ te hoće li se itko izdvojiti iz Mosta.

“Oni koji to postanu sebi dižu cijenu. Ako su u Mostu, razgovara se o reformama, a kad postaneš slobodan strijelac dižeš si cijenu i možeš zahtjevati”, rekao je Grmoja. (vijesti.rtl.hr)

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari