POMOĆ SUGRAĐANA

TOPLA BOŽIĆNA PRIČA Očajna majka zatražila pomoć: ‘Duša me boli… Do kraja mjeseca imamo samo 218 kuna’

RTL

‘Suprugu je sjela ovrha na plaću početkom prosinca. Kako objasniti djetetu da neće doći Dida Mraz ove godine. Duša me boli…’, napisala je

Splićanka je skupila hrabrosti i zatražila pomoć u Facebook grupi “Potrebno mi je – poklanjam” i izazvala velik broj reakcija.

“Dragi ljudi, s knedlom u grlu i baš teška srca pišem ovo. Kako je došao kraj godine, tako su došle i sve naplate. Kao da smo prokleti. Suprugu je sjela ovrha na plaću početkom prosinca. Sutra je Badnjak, a mi do petog u mjesecu imamo tek 218 kuna.

Kako objasniti djetetu da neće doći Dida Mraz ove godine. Duša me boli… Nema ni kolača… Glava me boli od razmišljanja od koga posuditi, pitati da možemo imati Božić i izgurati do petog. Dobri ljudi, oprostite molim vas.. Jako mi je neugodno i teško što smo uopće u ovoj situaciji, a ne što moram nešto tražiti.

Inbox joj se ispunio s porukama i toplim željama

Ako ima koja dobra duša da nam želi pomoći, odužit ću vam se. Hvala ako možete, ako ne, opet hvala kao da jeste. Sretni blagdani vama i vašoj obitelji”, napisala je žena u objavi.

Nakon objave u grupi inbox joj se ispunio s porukama i toplim željama. Neki su ponudili svoje božićne kolače, a neki su htjeli djetetu ispuniti želju za Božić. Divnu poruku poslala je sugrađanka čiji se sin odlučio odreći svojih darova za Božić kako bi obradovao drugo dijete.

Oni koji nisu bili u mogućnosti pomoći materijalno poslali su svoje tople želje: “Vi ste hrabra mama koja se bori za svoje dijete i svoju obitelj rukama i nogama. Svi se mi sutra možemo naći u takvoj situaciji”, napisao je jedan Splićanin.

“Sigurno ima još obitelji, koje se nalaze u teškoj situaciji, pa neka se jave – sigurno će netko pomoći. Hvala svima i neka vas Bog blagoslovi i čuva, sve vas i vaše obitelji. Želim vam svima ugodne blagdane. Hvala što postojite i što još ima ljudi”, napisala je ganuta majka.

Na Badnjak ujutro odlučila je zatvoriti post smatrajući kako ima još drugih obitelji kojima je podrška potrebna u ovim trenucima. Slobodna Dalmacija razgovarala je s majkom koja im je poručila kako još ne može vjerovati koliki val dobrote ju je preplavio zahvaljujući sugrađanima velikog srca.

“Nisam oka sklopila koliko su me ganuli dobri ljudi. Suze mi idu na oči. Ne bih pitala pomoć da mi nije došlo do grla”, kazala je nezaposlena Splićanka, inače inženjerka niske gradnje, sa znanjem talijanskog jezika. Kaže kako bi radila bilo što samo da nađe posao, prenose RTL Vijesti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari