TOPLINSKI VAL: I danas se ‘pržimo’ na visokim temperaturama, doznajte kad stiže osvježenje

Foto: Denis Fotografija (Denis Flego)

Uz dnevni razvoj oblaka tek poneki poslijepodnevni pljusak moguć je u gorskim područjima i unutrašnjosti Dalmacije.

U četvrtak će, kao i proteklih dana, biti sunčano i vruće, u Dalmaciji i vrlo vruće. Uz dnevni razvoj oblaka tek poneki poslijepodnevni pljusak moguć je u gorskim područjima i unutrašnjosti Dalmacije. Vjetar slab do umjeren istočni i jugoistočni, duž obale jugozapadni i zapadni. Najviša dnevna temperatura zraka između 32 i 37 °C.

Meteoalarm je izdao žuto upozorenje za potencijalno opasno vrijeme zbog iznimno visokih temperatura u regijama: Osijek, Karlovac, Gospić, Split i Dubrovnik.

Narančasto upozorenje za opasno vrijeme na snazi je za Zagreb i Rijeku i okolicu.

U petak u većini krajeva pretežno sunčano. Na zapadu nestabilnije, pa su uz jači razvoj oblaka mogući pljuskovi i grmljavina, uglavnom navečer. Pritom pljuskovi lokalno mogu biti intenzivni. Vjetar većinom slab, poslijepodne na Jadranu umjeren sjeverozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura od 16 do 21, na Jadranu od 22 do 25. Najviša dnevna uglavnom od 31 do 36 °C, javlja DHMZ.

U subotu kiša i nešto niža temperatura

S petka na subotu mogući su pljuskovi praćeni grmljavinom. Oborina će biti češća u zapadnim područjima, gdje pljuskovi lokalno mogu biti izraženi. Uglavnom suho zadržat će se na krajnjem istoku zemlje te na srednjem i južnom Jadranu.

U nedjelju ponovo stabilnije i sunčanije. Vjetar slab, od subote će puhati umjeren sjeveroistočni. Na sjevernom Jadranu u petak u subotu će zapuhati umjerena i jaka bura te se prema kraju dana proširiti na ostatak obale. U nedjelju vjetar u slabljenju. Od subote temperatura niža, osobito na zapadu i sjeveru zemlje.

Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari