Butković: „Do kraja godine ukinut će se cestarina za most kopno – Krk!“

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Čini se da je apel stanovnika Kvarnera, kojeg je osnažila i peticija web portala Riječanin da se ukine plaćanje mostarine za Krčki most, napokon urodio plodom

Odluka bi trebala biti donesena do kraja godine, rekao je u razgovoru za Media servis ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković.

“Most kopno-Krk nije formalno dio autoceste nego dio pristupne ceste koja dovodi promet na autocestu, po tom principu trebalo bi osloboditi most Krk. Vodimo razgovore sa Svjetskom bankom i s kreditorima, jer je to dio jednog ukupnog duga, da se takva situacija dogodi i na mostu Krku”, rekao je ministar.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Više političkih stranaka godinama je iznova pokretalo tu inicijativu, no sve su se dosadašnje Vlade RH oglušile o nju – do ove HDZ-ove. Vrlo vjerojatno je na ovakvu (pozitivnu) promjenu stajališta prema oslobađanju Krčkog mosta od naplate prolaska vozila utjecalo i to što je resorni ministar oLeg Butković iz ovoga kraja.

Podsjetimo, početkom ove godine web portal Riječanin Je osluškujući želje svojih čitatelja pokrenuo peticiju za ukidanje naplate mostarine na Krčkom mostu. (OVDJE)

VIDEO DANA:

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari