DRAMA U ŠKOLI

Torbom gađao učiteljicu, stigao i otac pa vikao. Roditelji u Puli ne žele slati djecu na nastavu

Photo: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Od cijelog razreda, u školu je stiglo samo dvoje učenika i to zbog problematičnog dječaka koji je razbijao po školi i ozlijedio razrednicu koja je na bolovanju. Sve je kulminiralo kad je njegov otac došao u školu pa zaradio policijsku prijavu

Školske klupe u Osnovnoj školi Pula već su dva dana prazne. Roditelji ne šalju djecu u školu jer su u strahu.

Ravnatelj Kristijan Cinkopan ne želi iznositi detalje iznositi zato što je cijela situacija prijavljena institucijama.

“Situacija traje duže, ali sad je eskalirala ovo je neka kap koja je prelila čašu”, rekao nam je ravnatelj Cinkopan.

A kap je prelila čašu kad je učenik gađao učiteljicu torbom.

Otac djeteta kaže da je to istina. “Točno je da je gađao učiteljicu. Ja sam u šoku zato se jesam svim institucijama obratio, ne mogu si dozvoliti da moje dijete gađa učiteljicu niti da se dovede u takvu situaciju da može dići ruku na učiteljicu”, komentirao je otac.

Kad je došao po dijete, otac je pred cijelim razredom vikao na učiteljicu. Jedino što roditelji sada traže je sigurnost! Zbog zaštite svoje djece, ne žele pred kameru.

Ravnatelj Cinkopan kaže: “Jučer sam imao sastanak s roditeljima tog razreda, oni žele kao i svaki roditelj – da dijete dolazi u školu, da je sigurno u školi, da ima normalne uvjete za rad i na nama je da to i omogućimo.”

Porast nasilja vidljiv je u svim porama društva, govori nam psihologinja. Kod djece se, navodi, lakše ispoljava jer nemaju usvojene čvrste mehanizme nošenja sa stresom, frustracijom i agresijom.

“Najbitnije je razgovarati s djecom o cijeloj situaciji, dati mogućnost da se izraze, prihvatiti njihove emocije, prihvatiti sve što se desilo, ne uvjeravati ih u nešto da je to nešto nebitno i pomoći im zapravo da svaki dan u školi imaju kad dođu kući i sigurnost i zaštitu i privrženost i sve ono što je zapravo djetetu njihove dobi bitno”, savjetuje Vana Dominis, gestalt terapeutkinja.

Protiv oca je podnesen optužni prijedlog za drsko ponašanje, a dijete je dobilo ukor. Iz škole je udaljeno do konca svibnja, a ocu je predloženo da ga premjesti u drugu školu.

Otac nam kaže: “Učinit ću sve da zaštitim svoje dijete a time zaštićujem i drugu djecu poslušat ću struku.”

O svemu je obaviješteno nadležno ministarstvo koje je od škole zatražilo očitovanje, izvještava Petra Fabian Kapov za RTL Danas.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari