TRAGOM ANONIMNE PRIJAVE Povjerenstvo o sukobu interesa nije pokrenulo postupak protiv Obersnela

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Sa 12.000, plativo u šest rata, kažnjen je općinski načelnik Općine Baška Toni Juranić zbog bitnog propusta u navođenju podataka u izvješću o imovinskom stanju, tj. kupnje stana

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa odlučilo je u srijedu da neće pokrenuti postupak protiv riječkog gradonačelnika Vojka Obersnela jer je anonimna prijava bila nepotpuna.

Protiv Obersnela bila je podnesena anonimna prijava u kojoj se navodilo da je kao predsjednik Trgovačkog društva “Energo”, čiji je jedan od osnivača Grad Rijeka, zapošljavao svoje političke istomišljenike te određivao cijene i utjecao na njihovo određivanje.

Izvjestitelj u tom slučaju Davorin Ivanjek rekao je kako podnositelj prijave nije odgovorio na upite Povjerenstva u kojima bi pojasnio o kojim se ljudima radi i gdje su zaposleni. “Ovakvi navodi bez konkretiziranja osoba i činjenica nisu dovoljni da Povjerenstvo odlučuje o tom predmetu”, rekao je.

Povjerenstvo je sa šest tisuća kuna obustave isplate neto plaće, plativo u šest rata, zbog izvješća u imovinskoj kartici o imovinskom stanju i činjenica koje su utvrđene iz dokumentacije drugih nadležnih tijela kaznilo općinskog načelnika Općine Gornji Bogićevci Pavu Klarića, a istim iznosom zbog istog razloga i gradonačelnika Nove Gradiške Vinka Grgića.

Gradonačelnik Svete Nedjelje Drago Prahin kažnjen je sa 4000 kuna jer je istovremenim obnašanjem dužnosti gradonačelnika i direktora trgovačkog društva “Kino projekt” prekršio Zakon o sprječavanju sukoba interesa.

Sa 12.000, plativo u šest rata, kažnjen je općinski načelnik Općine Baška Toni Juranić zbog bitnog propusta u navođenju podataka u izvješću o imovinskom stanju, tj. kupnje stana. Ivanjek je pojasnio kako je došlo je do većeg nesrazmjera vezano uz iznos kupoprodajne cijene stana i podataka koje je navodio u imovinskim karticama.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views