U ISTRAŽNOM ZATVORU

TRAŽIO 100.000 EURA! Uhićen 36-godišnji ucjenjivač Alemke Markotić!

Tužiteljstvo je kazalo da je okrivljenik oštećenici uputio ozbiljne prijetnje ukoliko mu novac ne uplati do određenog datuma ili ga prijavi policiji

Sudac istrage odredio je u srijedu istražni zatvor 36-godišnjaku za kojega mediji tvrde da je prijetio članici Nacionalnog stožera civilne zaštite Alemki Markotić i od nje iznuđivao 100.000 eura u kriptovaluti.

Ozbiljne prijetnje

Okrivljenom 36-godišnjem hrvatskom i slovenskom državljaninu određen je istražni zatvor zbog opasnosti od bijega te ponavljanja kaznenog djela, priopćilo je zagrebačko tužiteljstvo ne navodeći identitet ni dob oštećenice.

Tužiteljstvo je preciziralo kako 36-godišnjaka sumnjiči da je od 30. rujna do 5. listopada putem mobitela otvorio adresu elektroničke pošte s koje je na mail oštećenice poslao poruku u kojoj kritizira njezin rad i traži da mu uplati 100.000 eura u kriptovaluti.

Tužiteljstvo je dodalo da je okrivljenik oštećenici uputio ozbiljne prijetnje ukoliko mu novac ne uplati do određenog datuma ili ga prijavi policiji. Takvo postupanje okrivljenika izazvalo je kod oštećenice bojazan za njen život i život njoj bliskih osoba, dodalo je tužiteljstvo u priopćenju.

Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari