MINISTARSTVO POLJOPRIVREDE

Trgovački lanac povlači dva proizvoda jer predstavljaju rizik za zdravlje!

Foto: Unsplash

Oba proizvoda proizvodi Weiand GmbH, a na tržište stavlja Lidl Hrvatska d.o.o

S tržište se povlače Pasta od sezama (Sesampaste) od 120 grama i oljušteni sezam Vitasia (Sesam geschält) od 50 grama zbog utvrđene povećane vrijednosti etilen oksida.

Ministarstvo poljoprivrede izvijestilo je u srijedu da je s tržišta opozvalo pastu od sezama (Sesampaste), 122764 – 1001 delights, od 120 grama, s rokom trajanja do ožujka 2022. i Oljušteni sezam – Vitasia (Sesam geschält), 148641, od 50 grama, s rokom trajanja do lipnja 2023.

Oba proizvoda proizvodi Weiand GmbH, a na tržište stavlja Lidl Hrvatska d.o.o.

“Subjekt u poslovanju s hranom Lidl Hrvatska d.o.o. k.d. povlači i opoziva predmetne proizvode zbog utvrđene povećane vrijednosti etilen oksida. Proizvodi nisu u skladu s Uredbom (EZ) br. 396/2005 Europskog parlamenta i Vijeća od 23. veljače 2005. o maksimalnim razinama ostataka pesticida u ili na hrani i hrani za životinje biljnog i životinjskog podrijetla i o izmjeni Direktive Vijeća 91/414/EEZ i Uredbom 178/2002 o utvrđivanju općih načela i uvjeta zakona o hrani, osnivanju Europske agencije za sigurnost hrane te utvrđivanju postupaka u područjima sigurnosti hrane”, stoji u priopćenju ministarstva.

Detaljniji podaci o povratu proizvoda dostupni su na službenim mrežnim stranicama subjekta u poslovanju s hranom:. https://www.lidl.hr/informacije/obavijest-kupcima-o-povlacenju-proizvoda.

 

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views