TRGOVCI I UGOSTITELJI, OPREZ! Ako su vam životinje ukras dućana, stiže kazna do 20 tisuća kuna

Kaznu će dobiti ako životinjama ne omoguće idealne životne uvjete, a zakon će se najviše ticati ugostitelja i vlasnika ribljih restorana, od kojih je većina trenutno zatvorena do ljetne sezone

S sklopu novog Zakona o zaštiti životinja stiglo je nekoliko članaka koji se odnose na ugostitelje i trgovačke centre. Najzanimljivija među njima je prekršajna kazna u iznosu od 10 do 20 tisuća kuna za tvrtke i obrtnike koji drže životinje zbog ukrašavanja prostora, javlja Slobodna Dalmacija.

Naravno, to se ne odnosi na prodavaonice registrirane za prodaju kućnih ljubicima, već se ovim novostima u Zakonu želi stati na kraj vlasnicima restorana koji privlače goste držeći pokraj pokraj ulaznih vrata ribe i rakove na izdisaju.

Dobit će kaznu ako životinjama ne omoguće idealne životne uvjete, a zakon će se najviše ticati ugostitelja i vlasnika ribljih restorana, od kojih je većina trenutno zatvorena do ljetne sezone.

U splitskom “City Centeru one” akvarij s ribicama nalazima u moru restorana brze hrane i bankomata. Glasnogovornica ovog šoping centra Marija Gamulin kaže da je ribama tamo dobro.

“Novi Zakon o zaštiti životinja podržavamo i upoznati smo s njegovim izmjenama. Akvarij udovoljava novim propisima, u članku 33. navedena je iznimka od zabrane ako se životinjama osiguraju primjereni uvjeti držanja i onemogući uznemiravanje, što mi ispunjavamo”, navodi Gamulin, te dodaje da se životni prostor redovno održava, hranjenje ribica je strogo kontrolirano, prilagođena im je rasvjeta, koriste se najkvalitetnije namirnice, temperatura vode drži se na odgovarajućoj razini, a cijela konstrukcija izgrađena je tako da posjetitelji ne mogu uznemiravati stanovnike, piše Slobodna Dalmacija.

Vijesti.hr
Foto: Zeljko Mrsic/PIXSELL

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari