TRI ZRAKOPLOVNE NESREĆE U 24 SATA! Srušio se Boeing 737 sa 149 putnika, u Kolumbiji poginulo 14 osoba, drama na letu za New York

Boeing 737 sa 149 putnika i osam članova posade letio je iz Etiopije za Keniju

U nedjelju ujutro srušio se etiopski zrakoplov na letu između Adis Abebe i Nairobija, objavio je ured etiopskog premijera.

Uzrok i mjesto nesreće zrakoplova Ethiopian Airlinesa još nisu poznati, a u zrakoplovu tipa Boeing 737 je bilo 149 putnika i osam članova posade. Nesreća se dogodila u 8,44 sati po lokalnom vremenu.

Samo šest minuta nakon polijetanja, kontrola leta izgubila je kontakt s avionom. U tijeku je potraga i akcija spašavanja i još nije poznato je li netko preživio pad aviona.

Nakon nesreće oglasio se i premijer koji je izrazio sućut obiteljima putnika koji su bili u avionu.

“Ured premijera, u ime vlade i etiopskog naroda, želi izraziti najdublju sućut obiteljima koje su izgubile najbliže u etiopskom zrakoplovu Boeing 737 na redovnom letu ovog jutra u Nairobi u Keniji”, objavio je na Twitteru ured premijera Abija Ahmeda.

Prema informacijama koje su se pojavile na društvenim mrežama radi se o novom avionu koji je prvi let odradio u studenom 2018. godine.

Strava u Kolumbiji

Četrnaest osoba poginulo je u subotu u avionskoj nesreći u kolumbijskoj pokrajini Meta, izvijestila je agencija za civilno zrakoplovstvo.

Nitko nije preživio u padu zrakopolova koji se dogodio nakon što je posada aviona DC-3 uputila poziv u pomoć u 10,40 sati po lokalnom vremenu.

Avion, koji je u vlasništvu Laser Aereo Airlinesa, letio je iz južnog grada San Jose del Guaviare prema gradu Villavicencio koji se nalazi u središtu zemlje, izvijestila je agencija.

Do pada je došlo na polovici leta u općini San Carlos de Guaroa.

Agencija je kasnije na twitteru objavila popis imena poginulih, među kojima je i gradonačelnik malog grada u prašumskoj provinciji Vaupes.

Navigacijske dozvole zrakoplova bile su uredne, kao i medicinski certifikati članova posade, dodala je agencija.

Drama na letu za New York: Zbog snažnih turbulencija ozlijeđeno 30-ak putnika, stjuardesa slomila nogu

Boeing 777 Turkish Airlinesa s 326 putnika i 21 članom posade upao je u turbulencije iznad Nove Engleske. Tridesetak putnika ozlijeđeno je kada su snažne turbulencije pogodile zrakoplov na letu iz Istanbula do New Yorka, objavile su lokalne američke vlasti.

Njujorški vatrogasci objavili su da je 29 osoba primilo pomoć u zračnoj luci John F Kennedy u koju se zrakoplov sigurno spustio i nitko nema ozljede opasne po život.

Jedna je stjuardesa slomila nogu, prema upravi zračne luke.

Prema televizijskoj kući NBC Boeing 777 Turkish Airlinesa s 326 putnika i 21 članom posade upao je u turbulencije iznad Nove Engleske, 45 minuta prije slijetanja.
Vijesti.hr
Foto: Wikimedia Commons

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari