O PANDEMIJI

Troskot tvrdi: ”Stvara se opasna iluzija da cijepljene osobe vrijede više”

MOST-ov Zvonimir Troskot u Novom danu na N1 televiziji izjavio je kako u upravljanju pandemijom koronavirusa u Hrvatskoj vidi “ozbiljnu podijeljenost koja proizlazi iz straha” te da misli “da se time ne upravlja dobro”.

“Ono što vidim iz ponašanja vladajućih su dvostruku standardi. A kad se počne ponašati prema njihovom primjeru, onda slijedi osvetoljubivost. Kao u Sinju, Zadru”, govori Troskot koji to naziva “ponašanjem na nivou jednog cirkusa”, navodeći primjer ministra Beroša u ugostiteljskom objektu u kojem djevojka koja ga je posluživala nije nosila masku, piše Index.

“Svi smo morali biti cijepljeni ili testirani. Mladi, ako se ne zabave u Sinju, otići će na Hvar ili u Hercegovinu. Otvorili smo ekonomiju jer nam je prioritet turizam. S druge strane, nitko ne spominje Pelješki most, gdje smo vidjeli kako su se ponašali Plenković, Butković, Božinović i Jandroković koji su išli u procesiji koja je zabranjena u Sinju”, govori Troskot o situaciji na Sinjskoj alci. On smatra da se narod čudi tim dvostrukim standardima vladajućih.

“Treba to polako uvoditi u normalu i učiti živjeti s pandemijom koja neće nestati”, kaže Troskot o korona-situaciji u Hrvatskoj.

“Ne možemo samo govoriti o koroni nego i o ozbiljnim ekonomskim stvarima koje nas čekaju. Mi kao Klub Mosta nismo za obvezno cijepljenje”, odgovara na pitanja o malom postotku cijepljenih.

“To su preopasne izjave”

O tome kako bi vlada trebala riješiti to kaže: “Ne đonom na poduzetnike.”

“Stvara se iluzija da osobe koje su se cijepile vrijede više od onih koje nisu. To su preopasne izjave. Lako nam se može dogoditi društvo kakvo je prikazano u filmu Gattaca, gdje su samo genetski savršeni ljudi mogli sudjelovati u društvu”, govori Troskot, potvrđujući da je izuzetno protiv podjela na cijepljene i necijepljene.

Na pitanje što bi vlada trebala učiniti da to spriječi navodi primjer Švedske. “Ne možemo jedan dio društva nazvati glavnim prenositeljima zaraze”, kaže, dodajući da se nikome, pa ni javnom sektoru, to ne smije nametati.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari