TURIZAM NA KVARNERU PGŽ očekuje prihod od 1,5 milijardi eura!

“Turistički rezultati Kvarnera su, u skladu s Hrvatskom, rekordni”, rekao je župan Zlatko Komadina na početku konferencije za novinare na kojoj su predstavljeni rezultati turistički najboljeg kolovoza u povijesti neovisne Hrvatske.

press-turizam

Ipak, nije samo kolovoz imao izvrsne rezultate: ukupni rezultat prvih osam mjeseci ove godine viši je za 9% od 2014 u dolascima i 7% u noćenjima.

Župan je pojasnio da su rezultati bili jači gdje su ulaganja u turizam bila veća. Tako su opatijska i lošinjska rivijera ostvarili osjetno bolje rezultate, a tu je i urbani turizam Rijeke koji uspjeh može zahvaliti hostelima.

“Iza sebe imamo fantastičnu turističku godinu – ne samo glavnu, već i predsezonu – tako da ukupno u kolovozu imamo 6% više dolazaka i ostvareno je 5% više noćenja”, rekla je predsjednica TZ Kvarnera Irena Peršić Živadinov, dodavši da je primjetan povratak domaćih turista, što je rezultiralo 14% boljim rezultatima u kolovozu.

Peršić Živadinov je istaknula višestruka gostovanja na turističkim sajmovima u Njemačkoj kao razlog za povećanje broja turista iz te države. Njemačko tržište zaslužno je za 33% svih noćenja Kvarnera. Porast je 1%, što je u apsolutnim brojkama vrlo dobar rezultat.

Još jedna dobra vijest odnosi se na turiste iz Italije. Nakon dugo godina pada gostovanja talijanskih turista, ove godine ostvaren je porast. Također su u porastu noćenja Slovenaca, ali više gostiju dolazi i iz Velike Britanije (14%), Švedske (41%) i SAD-a (11%).

Gorski kotar također je ove godine bio iznimno dobro popunjen, sa 24% više noćenja u odnosu na prošlu godinu.

Rad TZ Kvarnera na posebnoj ponudi, koja uključuje zdravstveni turizam, biciklističke i pješačke staze, brendiranje rezultata te projekti poput Kvarner Family donijeli su rezultate i nastavit će se njihov razvoj.

Što se tiče zarade, očekuje se milijarda i pol eura, no konačni podaci još uvijek nisu dostupni. (pgž)

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari