BORBA S KORONOM

U 24 sata imamo tek jednog novozaraženog, Beroš: ‘Kliničke slike oboljelih su sve blaže. Virus slabi’

Photo: Marko Dimic/PIXSELL

Ukupan broj oboljelih od koronavirusa tako je sada 2244

Nacionalni stožer civilne zaštite RH objavio je priopćenje s najnovijim podacima o stanju s koronavirusom. U zadnja 24 sata imamo jednog novooboljelog. Nema novih preminulih.

Novooboljela osoba je iz Zagrebačke županije. Oporavilo se 2027 osoba. Dosad je testirano 61.482 osoba, 618 u posljednja 24 sata, javio je Stožer.

Šest osoba je trenutno na respiratoru. Ukupna brojka oboljelih od koronavirusa je 2244.

Broj novooboljelih u Republici Hrvatskoj jučer je bio 0 čime se pohvalio i ministar zdravstva Vili Beroš na Twitteru.

“Osjećaj kad smo jučer vidjeli da nema novozaraženih je neprocjenjiv, ali opuštanja nema. Činjenica je da je to bio najbolji dan, barem u zadnjih dva mjeseca, no svi znamo da je ovo nova bolest i ne znamo kako će se ponašati. Svi govore o drugom valu i moramo zadržati oprez i biti odgovorni i dalje”, rekao je Vili Beroš za Jutarnji list.

Ono što posebno veseli, dodaje, jest da se smanjuju aktivni slučajevi.

“To sve zajedno daje do znanja da otvaranje koje smo počeli prije 25 dana nije dovelo do pogoršanja situacije i da su ljudi prihvatili novo normalno i odgovorni su”, rekao je Beroš.

S druge strane, dodaje, stižu nam turisti i zbog toga također treba biti oprezan te odgovoriti brzo na svaki izazov, pa tako i na mogućnost stvaranja nekih mikrožarišta.

“Kliničke slike oboljelih su sve blaže”

“Radimo na protokolu postupanja za neželjene situacije kojima zdravstveno i epidemiološki moramo odgovoriti brzo i izolirati žarišta. Važno je naglasiti da se u tim promišljanjima otvaramo samo prema onima koji imaju sličnu epidemiološku situaciju kao i mi”, kazao je.

U petak je bilo 6 pozitivnih, i to tri radnika iz Njemačke, dva iz Švedske i jedan oboljeli koji je obiteljski kontakt prije zaražene osobe.

“Ono što veseli jest da kliničari javljaju da su kliničke slike oboljelih sve blaže, što znači da virus slabi, no i dalje ima onih koji su, nažalost, na respiratoru. No, opći dojam je dobar, a u prilog nam sigurno ide i lijepo vrijeme koje generalno dobro utječe na respiratorne bolesti. Naravno, zbog toga smo i puno manje u zatvorenim prostorima “, zaključio je Beroš.

Vijesti.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views