UBLAŽAVANJE LOCKDOWNA

U Austriji kreće s popuštanjem mjera, ali uvode i drastične kazne: Kod frizera samo s testom, a za nenošenje maske…

Austrija je u javnom prostoru uvela obavezno nošenje FFP2 maski

Austrija će idući tjedan ublažiti ‘lockdown’ i prijeći na policijski sat te otvoriti škole, trgovine, muzeje, galerije i zoološke vrtove, prenose Vijesti.hr.

“Epidemiološki je problem jasan. Najsigurnije bi bilo ostati u lockdownu. No znamo da postoji potreba djece da se vrate u škole, postoji potreba da se učini sve što treba kako bi nezaposlenost bila što niža i tu su naravno socijalni i psihološki aspekti koji se moraju uzeti u obzir”, poručio je kancelar Sebastian Kurz dan ranije.

Austrijska vlaka priopćila da će samo testirani učenici moći ići na nastavu, a ostali će je moći pratiti online.

Najavljene su veće kontrole nošenja maski, a za one koji ih ne nose kazne su povećane s 20 na 90 eura. Podsjetimo, Austrija je u javnom prostoru uvela obavezno nošenje FFP2 maski.

Dopuštena su i privatna druženja osoba iz dva različita kućanstva, no ona se moraju prekinuti u 20 sati jer tada počinje policijski sat koji traje do 6 ujutro.

Radnje će ponovno otvoriti i frizeri, kozmetičari i pružatelji sličnih usluga, a korisnici će na ulasku morati predočiti negativan test ne stariji od 48 sati, prenose Vijesti.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari