NE ODUSTAJU

U BIH NE ODUSTAJU Podigli kaznenu prijavu zbog Pelješkog mosta

Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL

Ugrožava li Pelješki most izlaz Bosni i Hercegovini prema otvorenom moru? Ako pitate tamošnju Bosansku stranku (BOSS) itekako ugrožava. Toliko im smeta Pelješki most da su podnijeli čak i kaznenu prijavu protiv vlastite ministrice vanjskih poslova Biserke Turković. 

Turković je prema mišljenju BOSS-a kriva jer nije savjesno odradila svoj posao i zaštitila interese BIH pa je prijavljena za kazneno djelo Nesavjesnog rada u službi. Gradnja Pelješkog mosta sporna je političarima u Bosni i Hercegovini jer ne postoji obostrana suglasnost za njegovu gradnju, a Ministarstvo vanjskih poslova trebalo je, prema mišljenju stranke BOSS, poslati prosvjednu notu Hrvatskoj, što nisu učinili, piše Klix.

Photo: Armin Durgut/PIXSELL

– Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija dokazuje izdaju BiH jer je u svom odgovoru na zastupničko pitanje istaknuo da Ministarstvo vanjskih poslova BiH nije uputilo notu Hrvatskoj iz razloga što bi se o tome trebalo izjasniti Predsjedništvo BiH. Zaboravljaju da je slanje note Hrvatskoj, ali i tužba protiv Hrvatske Međunarodnom sudu za pravo mora u Hamburgu, zasnovano na službenim stavovima BiH kojima se ne dozvoljava gradnja Pelješkog mosta, a posebno iz razloga što nisu utvrđene pomorske granice BiH s Hrvatskom – istaknuo je predsjednik BOSS-a Mirnes Ajanović.

VIDEO DANA:

Podsjeća kako odluka Predsjedništva BiH iz 2007. godine i Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH iz 2017. godine, pravno formalno obvezuje Ministarstvo vanjskih poslova BiH na djelovanje u zaštiti granica i interesa BiH, neovisno oddjelovanja sadašnjeg izdajničkog saziva Predsjedništva BiH, prenosi Morski.hr.

Ministrica vanjskih poslova BIH zasad se nije oglasila o kaznenoj prijavi.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari