OGLASILI SE IZ GRADA

U centru Zagreba osvanuli plakati protiv gejeva i migranata: Povezuju LGBT zajednicu s pedofilijom

Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Danas su u središtu Zagreba osvanuli homofobni i ksenofobni plakati. Na njima se nalazi grb Zagreba i natpis “Zagreb za jednakost”.

Plakati su zalijepljeni na rasvjetne stupove na Trgu bana Josipa Jelačića.

Iako se očito pokušava sugerirati da se radi o službenim plakatima gradske vlasti, iz Grada Zagreba poručuju da oni s tim nemaju veze, te da će odmah krenuti u njihovo uklanjanje, prenosi Index.

Na jednom od plakata se pokušava povezati LGBT zajednicu s pedofilijom uz natpis: “Podržite LGBTQ+ zajednicu – Djeca imaju pravo na ljubav s odraslima!”

Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Na drugom plakatu, na kojem piše “Prihvatimo migrante zajedno – Dobrodošli novi Hrvati”, nalazi se prekrižena fotografija djevojčica bijele boje kože. Na plakatu se nalaze i druge dvije fotografije. Jedna prikazuje nerede u kojima sudjeluju crnci, a druga prosvjede u Aziji.

Photo: Patrik Macek/PIXSELL

U pozadini se nalazi slika Antemurale Christianitatis (Predziđe kršćanstva), iz 1892. godine, slikara Ferdinanda von Quiquerez-Beaujeua. Radi se o alegorijskom prikazu Hrvatske kao braniteljice kršćanske Europe, prenosi RTL.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari