NACIONALNI STOŽER

U Hrvatskoj uskoro kreće cijepljenje trećom dozom: Capak otkrio tko je prvi na redu

Idi na originalni članak
Photo: Patrik Macek/PIXSELL

“Nemojte me pitati za datum jer o tome raspravljamo”, kazao je Capak

Oglas

Na konferenciji za medije Nacionalnog stožera Civilne zaštite ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak kazao je kako u ovom trenutku Hrvatska stoji s mogućnosti uvođenja cijepljenja protiv Covida-19 trećom dozom, pišu Vijesti.hr.

“Činjenično je da se niti proizvođači cjepiva niti regulatorne agencije nisu očitovale o potrebi treće doze, što treba imati na umu kad se donosi odluka o tome. Isto tako u literaturi već ima nešto dokaza koliko traje imunitet nakon preboljenja, koliko traje imunitet nakon cijepljenja, što također trebamo imati u vidu”, kazao je Capak.

“Trebamo imati u vidu i da većina europskih zemalja ima konzervativan stav o trećoj dozi, iako su neke najavile uvođenje, dakle Njemačka i Francuska za neke kategorije stanovništva”, osvrnuo se na stanje u Europi:

“U svakom slučaju, mi vrlo pažljivo pratimo situaciju i u skorije vrijeme krenut ćemo (s cijepljenjem trećom dozom) najugroženijih kategorija stanovništva. Nemojte me pitati za datum, jer o tome raspravljamo, razgovaramo.”

Rekao je da Hrvatska ima naručeno dovoljno cjepiva za provođenje cijepljenjem trećom dozom svih svojih stanovnika koji su cijepljeni.

 

Exit mobile version