U Hrvatsku do danas ujutro ušlo 103 070 migranata, Mađarska sutra zatvara granice?

Od početka migracijske krize do danas u 9 sati u Hrvatsku je ušlo 103 070 migranata.

Od ponoći do 9 sati u Hrvatsku ušlo je 2 450 migranata preko graničnih prijelaza Tovarnik i Bapska. Tijekom noći i jutra vlakomi autobusima prevezeni su prema mađarskoj granici, podaci su Ministarstva unutarnjih poslova. Jučer je u Hrvatsku je ušlo 5 546 migranata. U privremenom prihvatnom centru u Opatovcu jutros se nalazilo 2 139 migranata. I dalje se očekuje priljev migranata s područja Srbije. Mađarska je najavila da će u nedjelju zatvoriti granice, no, prema riječima šega kabineta mađarske vlade Janosa Lazara, da definitivno donošenje takve odluke očekuju susjedne Austrije. 

– Spremni smo organizirati humanitarni koridor, no isto tako spremni smo u potpunosti zatvoriti granicu. Sve ovisi o Austriji – kazao je Lazar.

Na mogućnost da Mađarska zatvori granicu prema Hrvatskoj ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić je kazao – sa Slovenijom je sve dogovoreno na operativnoj razini.

– Naravno da smo dogovorili rute. Moramo imati strategiju ukoliko Mađarska zatvori granicu. Brzo ćemo se prilagoditi tome – tvrdi Ostojić. Ponovioje  da prolaza za izbjeglice na jugu Hrvatske neće biti, dodavši kak ondje ima dovoljno policije.

– Nema informacija da su ljudi krenuli preko Albanije i Crne Gore – kazao je Ostojić i pokazao karte kojom ih se upućuje put Hrvatske, a koje dobijaju u Grčkoj.

– Uopće ne sumnjam da je to dogovor Grčke, Orbana i Vučića. Vučić je uvijek isticao dobrosusjedske odnose – zaključio je Ostojić za N1.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari