SLIJEDE KAZNE

U Istri šest osoba prekršilo mjeru samoizolacije tijekom vikenda

FOTO: Hina

Šest je osoba tijekom vikenda u Istri prekršilo mjeru samoizolacije, a policija je o svim utvrđenim kršenjima dostavila obavijesti državnom inspektoratu koji će im izdati prekršajni nalog s novčanom kaznom, izvijestili su u ponedjeljak iz istarske policije

Na istarskom poluotoku dosad je zaprimljeno ukupno 291 dojava građana, a 71 osoba zatečena je u kršenju mjere samoizolacije, od čega 12 u kontroli prometa prilikom nadzora Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka.

Policija je, po riječima glasnogovornice istarske policije Nataše Vitasović, tijekom vikenda zaprimila 42 dojave građana o okupljanjima na šetnicama i drugim javnim površinama.

“Neovisno o tome, građani su se tijekom vikenda diljem Istre pridržavali Odluke o mjeri strogog ograničavanja zadržavanja na ulicama i drugim javnim mjestima. Brojne policijske ophodnje bile su na terenu i nadzirale omiljena okupljališta građana”, navela je Vitasović.

S obzirom na to da je danas prvi dan kada građani koji žele napustiti mjesto prebivališta i stalnog boravka trebaju imati e-propusnice, Vitasović je istaknula kako ih prema informacijama s terena određeni broj građana još nije ishodovao te će tijekom današnjeg dana policijski službenici biti tolerantni i propuštati građane i sa starim propusnicama.

“Na policijskim punktovima nema zastoja ni gužvi, a niti negodovanja građana koji su svjesni važnosti ove mjere”, poručila je Vitasović.

Navela je međutim i subotnji događaj kada je na policijskom punktu na Partizanskom putu u Puli 62-godišnjakinja negodovala na traženje policijskih službenika da im pokaže osobnu iskaznicu i propusnicu. Žena je izjavila da ne posjeduje propusnicu te je počela vrijeđati policijske službenike raznim pogrdnim riječima. Zbog prekršaja  iz Zakona o prekršajima protiv javnog red i mira uručen joj je prekršajni nalog.

Hina

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari