U Italiji u 24 sata čak 49 novih smrt zbog koronavirusa, najviše od izbijanja epidemije!

Italija, najteže pogođena zemlja u Europi, i dalje je na drugom mjestu po broju umrlih, iza Kine

Italija je u posljednja 24 sata zabilježila 49 novih smrtnih slučajeva zbog koronavirusa, najveći broj od izbijanja epidemije prije dva tjedna, pa se ukupan broj umrlih u zemlji od početka epidemije penje na 197, objavila je u petak talijanska civilna zaštita a prenosi Hina.

Žarište u sjevernoj Italiji

Italija, najteže pogođena zemlja u Europi, i dalje je na drugom mjestu po broju umrlih, iza Kine, ali silazi s trećeg na četvrto mjesto po broju zaraženih (4.636, +778 slučajeva u zadnja 24 sata), iza Kine, Južne Koreje i Irana.

Virus se proširio iz žarišta u sjevernoj Italiji, ali je sada već potvrđen u svih dvadeset pokrajina u zemlji, a smrtni slučajevi su zabilježeni u osam pokrajina. Broj novozaraženih u 92 zemlje i teritorija svijeta u petak se popeo na 100.842, od kojih je 3.456 umrlo, pokazuju podaci koje je France Presse objavio u petak u 18.00 sati po srednjoeuropskom vremenu na temelju službenih izvora.

Od objave prošlog izvješća dan ranije u isto vrijeme prijavljeno je 3.332 novozaražena i 110 novih smrtnih slučajeva.

Kina (bez Hong Konga i Makaa), gdje je epidemija izbila krajem prosinca, ima 80.552 zaražena, od kojih je 3.042 umrlo. Od četvrtka u 18.00 sati po srednjoeuropskom vremenu do petka u isto vrijeme bilo je 143 novozaražena i 30 umrlih. U ostatku svijeta prijavljeno je 20.290 slučajeva (3.189 novih) u petak u 18.00 sati, od kojih je 414 umrlo (80 novih).

I Vatikan prijavio oboljelog

I Vatikan, najmanja država u svijetu, u kojoj živi papa Franjo, prijavio je u petak prvi slučaj koronavirusa. Otkriven je u skromnoj bolnici nedaleko od ulaza u tu državicu, koja inače prima stanovnike, aktivne i umirovljene zaposlenike Vatikana, pa tako i svećenstvo.

Bolnica je u petak privremeno zatvorena “radi dezinfekcije koja je provedena nakon jučerašnjeg otkrića zaraze pacijenta Covidom 19”, priopćila je Sveta Stolica. Vatikan ima tek 450 stanovnika, među kojima stotinjak švicarskih stražara koji zajedno žive u vojarni, prenosi Hina.

Bolnica će se otvoriti kada se završi dezinfekcija, rekao je glasnogovornik Vatikana Matteo Bruni za francusku novinsku agenciju. Sveti Otac, poglavar 1,3 milijarde katolika, više od tjedan dana nije napuštao rezidenciju koja je na nekoliko koraka od Bazilike svetog Petra. Vatikan je u četvrtak priopćio da razmišlja o novim mjerama opreza u vezi s Papinim aktivnostima.
Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari