ČUDESNO STVORENJE

U Jadranu uhvaćena ‘morska đavolja riba’, ribare iskritizirali: ‘Uginula je u najgorim mukama’

Photo: Dusko Marusic/PIXSELL

Riječ je o morskom stvorenju koje može narasti do sedam metara u širinu

Na crnogorskom primorju dva su ribara iz mora izvukli ribu iz reda velikih raža, mantu ili “Morsku đavolju ribu”, kako joj glasi nadimak. Riječ je o morskom stvorenju koje može narasti do sedam metara u širinu.

Ulov je objavljen na Instagram stranici “Podgorički vremeplov”, a u opisu stoji da je riba izvučena iz Jadranskog mora u Bigovu. Stvorenje impozantne veličine i čudnog izgleda leži na plaži, dok su ribari stajali iznad nje.

Kako se navodi, ulovljena je mrežom na 100 metara dubine, a riječ je o stvorenju koje pretežito živi u oceanima.

Zbog neobičnog rasporeda prsnih peraja, koje formiraju svojevrsne rogove na glavi, manti je pripisan naziv “morska đavolja riba”. Ali nemaju ništa “vražje” u svom načinu života i ponašanju. Oni su mirna i smirena bića.

I dok su ribari ponosno pozirali pored svog ulova, komentari na društvenim mrežama nisu im bili nimalo skloni.

“Grehota, divna životinja, mreže treba zakonom zabraniti, umrla je u najgorim mukama”, samo je jedan od pogrdnih komentara koje se povodom ovog ulova ostavili građani.

No, u komentarima se javio i jedan od pratioca stranice koji je objasnio da ribari nisu ciljano išli loviti mantu i da nisu krivi za njezinu nesreću, već da su radili ono što i inače rade kako bi prehranili obitelj – ribarili su, piše Net.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari