NAGLO POGORŠANJE VREMENA

U NEDJELJU NA PLATAK?! Meteorolozi najavili škuru buru i snijeg u gorju!

Photo:Goran Kovacic/PIXSELL

Vrijeme se nakratko stabiliziralo, a uključujući četvrtak očekuje nas kraći trodnevni period povoljnog jesenskog vremena. Jutra su razmjerno svježa, a dnevne temperature ugodne, uobičajeno za listopad.

No takvo vrijeme neće dulje potrajati.

Primjerice, na današnji dan 2011. godine pisali smo o jakom zahladnjenju i snijegu u gorju, a sličan scenarij očekuje nas u nedjelju kada stiže škura bura, što je tip vremena koji nas u listopadu ne smije pretjerano iznenaditi.

U Istri i na Kvarneru bit će obilnije kiše, a mogući su i pljuskovi praćeni grmljavinom. U drugom dijelu dana s oštrim padom temperature zraka u višem gorju kiša će okrenuti na snijeg, a izgledno je i stvaranje pokrivača, piše IstraMet.

Zapuhat će umjerena i jaka bura, na poznatim lokalitetima s olujnim udarima koja će doprinositi dojmu osjetno hladnijeg, kasnojesenskog vremena.

Temperature zraka bit će niže od prosjeka za doba godine, a hladno vrijeme za listopad zadržat će se barem 5 dana. Sudeći po trenutnim modelima, snijega će u višem gorju povremeno biti i u prvom dijelu idućeg tjedna.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari