RIJEČ BRANITELJA

Policija obavila razgovore s braniteljima: ‘Pitao sam Milanovića jel ga sram, on mi je rekao marš!’

Foto: RTL

Veteran HOS-a rekao je kako to nije bila namjerna provokacija

Predsjednik Udruge specijalne policije Domovinskog rata Zdravko Maras rekao je kako ne bi kompromitirao akciju Bljesak jer to nije majica HOS-a zbog koje je Milanović otišao.

“To je znakovlje Udruga specijalne policije iz Domovinskog rata RH, Zbora veterana udruga gardijskih brigada, hrvatska zastava sa hrvatskim grbom i znak udruge HOAS-a, znači to je znakovlje ratnih postrojba koje su bile u domovinskom obrambenom i osloboditeljskom ratu. Ovom prilikom mogu samo svima poručiti da ovaj dan ne treba kompromitirati, ali zasigurno nećemo dozvoliti ustašizaciju Domovinskog rata niti rehabilitaciju komunističkog antifašizma”, rekao je Maras.

Nakon odlaska Milanovića, priveli su ga u policijsku postaju, kako je rekao, zbog prekršaja javnog reda i mira.

“Nakon ovoga obilježavanja akcije Bljesak od strane policijskih službenika sam zamoljen da dođem na razgovor u PP Okučane zbog prekršaja iz javnog reda i mira, ja sam pitao koji prekršaj, uzeli su nam podatke, obavili su s nama razgovor, mi smo isto rekli ovo što je, ukoliko netko smatra da ovo znakovlje koje je od Ministarstva uprave ozakonjeno, to su legalni znakovi ratnih postrojbi.

Kako su hrvatski branitelji, kažu neće se dijeliti, mi smo se isključivo borili za modernu, neovisnu, samostalnu, demokratsku Republiku Hrvatsku, borili su se pripadnici MUP-a, Zbora narodne garde, HOS-a i dragovoljačke postrojbe, mi se toga odreći nećemo i ponavljamo, od koga god dolazilo nećemo dozvoliti ustašizaciju Domovinskog rata niti rehabilitaciju komunističkog antifašizma”, rekao je predsjednik Udruge specijalne policije Domovinskog rata Zdravko Maras.

“Morao bi pripaziti na svoje ponašanje”

Veteran HOS-a Damir Markuš rekao je kako to nije bila namjerna provokacija te je pozdravio sve koji su došli u majicama HOS-a i specijalne policije.

“Na moj upit “zar te nije sram predsjedniče”, on je meni odgovorio “marš”, to je njegov odnos prema nama hrvatskim braniteljima. Međutim, u sve većem ćemo broju dolaziti baš u majicama HOS-a jer mi smo legalna postrojba hrvatske pobjedničke vojske, a znamo kome to smeta, Milanoviću, ponavljam – zar te nije sram”, rekao je Markuš.

Pripadnik ratne 121. brigade Mate Modrić kazao je kako bi Milanović trebao pripaziti na svoje ponašanje.

“Ispod sviju razina, on je institucija Predsjednika, poštujem instituciji, ali morao bi pripaziti na svoje ponašanje, jer ovo je odnos prema svim hrvatskim braniteljima osobito prema poginulim, a poginuli branitelji, Hrvatska vojska, hrvatski narod i katolička Crkva su stvorili ovu domovinu i treba se o tome vodit računa, kažu kakav narod takva vlast, a nije narod toliko lud koliko ljudi misle.

Njemu ide na čast i na obraz, nije fer da onako govori o pripadnicima HOS-a, ono su poginuli na spomen ploči”, zaključio je Modrić.

I.Š./Ivana Franić

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari